Kod bolnice "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu, u blizini "Pinkove" zgrade, jutros je došlo je do sudara dva autobusa i tri automobila u kojem je teško povrijeđena voditeljka Jutarnjeg programa "Novo jutro" TV Pink Dea Đurđević. Osim nje, povrijeđene su još dvije osobe.

Kako se doznaje, do nezgode je došlo tako što je Dea imala lakši sudar s drugim automobilom. Međutim, u trenuku kada je iz vozila izašla kako bi se s vozačem dogovorila šta da rade - na nju je naletio autobus i otkinuo joj ruku. 

Iako se prema prvim informacijama mislilo da su joj ruku amputirali na mjestu nesreće, to se nije dogodilo.

Dea Đurđević nesreća

U nesreći je učestvovalo nekoliko putničkih, kao i vozila gradskog prevoza. Razlog sudara je najvjerovatnije proklizavanje. (Foto: RTS)

Kako javlja Pink, operacija kojoj je voditeljka bila podvrgnuta je završena uspješno i ona se oporavlja. Sve vrijeme uz nju su na VMA njena majka Nena i dečko, novinar Mladen Mijatović.

POVEZANO
dr. Marko BumbaširevićDOKTOR SA VMA OBJASNIO KAKO SU PRIŠILI RUKU VODITELJKI: Deina ruka bila je iščupana od lakta

- Hvala lekarskom timu, medicinskom osoblju, Hitnoj pomoći, policiji na profesionalno obavljenom poslu. Još jednom su pokazali da Srbija ima vrhunske stručnjake na koje svi treba da budemo ponosni - izjavio je Mladen za Pink.rs.

Operacija je, prema izvorima iz bolnice, obavljena uspješno i voditeljka je sada smještena u šok sobu.

Nakon što se probudila poslije teške operacije u šok-sobi, Dea je svjesna je i komunicira. Prve riječi koje je izgovorila bile su: "Hvala Bogu da sam živa".

Dea Đurđević nesreća

- Operacija je prošla mnogo bolje nego što smo se u prvi mah nadali - izjavio je za Informer jedan od ljekara koji je učestovao u zahvatu i dodaje:

- Proradile su arterije i vene, presudni su sledećih 72 sata, uglavnom Dea je van životne opasnosti, sada je samo pitanje u kolikoj meri će funkcije njene ruke ostati sačuvane. Ipak, ponavljam, prošlo je daleko bolje nego što smo očekivali.

Podsjetimo, nakon nesreće, Dea je (kao i ostali povrijeđeni) hitno prevezena na VMA, a otkinutu ruku su ljekari "stavili na led" i na sve načine pokušavaju da je sačuvaju kako ne bi ostala bez nje.

POVEZANO
Dea Đurđević mjesto nesrečeDEA ĐURĐEVIĆ, KAD SE PROBUDILA NAKON OPERACIJE i vidjela šta joj je s rukom, samo kratko poručila...

- Čuo sam se sa njom, nismo se još uvek videli. Zaista moram da kažem da je policija odlično obavila posao, da lekari isto to čine i da se nadamo da će sve biti u najboljem redu. Nju je Hitna pomoć prevezla na VMA - izjavio je ranije danas Mladen Mijatović, kako ga je citirao "Blic".

Saobraćajna nesreća dogodila se u šest časova na uglu ulica Ljutice Bogdana i Heroja Milana Tepića u Beogradu.

Dea Đurđević nesreća