Od meteorologa najavljeno pogoršanje vremena uz zahlađenje danas bi prvo trebalo zahvatiti sjeverozapadnu Hrvatsku, sjeverni Jadran, zapad i sjeverozapad Bosne, a kasno popodne, zatim u noći na srijedu i tokom srijede proširiti će se na veći dio regije.

U nizinama se očekuje kiša, dok bi se snježna granica u višim gorskim područjima trebala zadržavati na 1.500 metara nadmorske visine. Sutra bi se vrijeme u Hrvatskoj postepeno trebalo stabilizirati, iako se očekuje da će još ponajprije na južnom Jadranu biti kiše.

U ostatku regije nestabilno i hladnije vrijeme očekuje se i tokom četvrtka.

- Idućih dana zapuhati će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a u Crnogorskom primorju, Jadranu i Hercegovini zapuhati će umjerena i jaka bura - piše Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

POVEZANO
Tramvaj u snijeguPRIRODA OVOG LJETA UPUTILA ZNAK UPOZORENJA ZA SVE: Stiže nam zima i snijeg nezapamćeni godinama??

- Kako se sada čini u petak i dijelom tokom subote vrijeme bi se nakratko moglo stabilizirati, a vjetar okretati na južne smjerove i jačati. To će biti uvod u osjetno zatopljenje, jaku južinu, nove oblake i kišu tokom nedjelje i prve polovine idućeg sedmice. Pri tome bi mogle pasti veće količine kiše, ponajprije na Jadranu, Hercegovini i Crnoj Gori - piše Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

POVEZANO
Zima - Bablje ljetoIZ "BABLJEG LJETA" ULAZIMO U ZIMSKE KAPUTE: Evo i kada precizno otkriva meteorolog...!?

(Doznajemo.com)