Klimatološki je započelo proljeće, također se i vremenski to osjeti. Međutim, ovaj mjesec bi još jednom trebao pokazati i svoju drugu manje proljetnu i više zimsku stranu, piše Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna

U prognozi ove stranice se navodi:

- Idućih nekoliko dana u većem dijelu regije očekuje se uglavnom sunčano, stabilno i ugodno vrijeme. Vjetar slab do umjeren zapadnih i sjeverozapadnih smjerova, krajem tjedna u okretanju na južne smjerove.

Jutarnje temperature zraka u Bosni, kopnenom dijelu Hrvatske, Srbiji, Makedoniji i sjeveru Crne Gore kretati će se od -5 do 5°C. U ovim područjima su također ponegdje mogući slabi do umjereni mrazevi. U Hercegovini, obalnim i priobalnim dijelovima Crne Gore, i na Jadranu jutarnje temperature zraka kretati će se od -1 do 10°C.

Najviše dnevne posvuda uglavnom od 9 do 20 °C.

Krajem tjedna uz spuštanje hladne fronte sa sjevera i sjeveroistoka Europe ka našoj regiji uzrokovati će osjetnu promjenu vremena uz zahlađenje.

Pri tome će biti povremenih oborina, uglavnom u obliku kiše tokom vikenda, a u najvišem gorju moguć je snijeg.

Kraj ovog i početak idućeg tjedna donosi opasnost od pojave mrazeva širom regije također.

I na kraju treba kazati da još ne spremate zimsku garderobu jer će vam zatrebati sasvim sigurno krajem ovog i u početku idućeg tjedna.