Širom regije najavljuje se kraj perioda velikih vrućina i osvježenje koje dolazi ovog vikenda.

Tako su meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH objavili  vremensku prognozu za narednu sedmicu, a kako najavljuju, već predstojećeg vikenda, očekuje nas velika promjena vremena i osvježenje.

Osjetan pad temperatura u cijeloj zemlji prognozira se za period od 12. do 15.08., kada se jutarnje temperature u Bosni očekuju od 10 do 15°C, a u Hercegovini od 14 do 19°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni trebale bi se kretati do 27°C, a u Hercegovini do 33°C.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Nevrijeme Sjeverna Italija 09/09/2017aUPOZORENJE (11. i 12.08.2017.) Nakon vrućina koje su pogodile Balkan, stiže OLUJA SA LEDOM!?

- U periodu od 16. do 22.08. jutarnje temperature u Bosni se prognoziraju od 13 do 18°C, a u Hercegovini od 16 do 21°C, dok će bi dnevni maksimum u Bosni mogao dostizati vrijednosti do 32°C, a u Hercegovini do 36°C, navode iz FHMZ BiH.

HRVATSKA. - Kiše i grmljavine, gdjegod i olujnog nevremena, bit će danas, te osobito u subotu, koja će diljem Hrvatske biti osjetno hladnija od dosadašnjeg dijela tjedna te vjetrovitija, na Jadranu uz često jaku, na udare i olujnu buru i tramontanu. Vjetrovito će biti i u nedjelju, a početkom novoga tjedna mirnije i ponovno toplije, sve češće i vruće, piše Zoran Vakula za HRT.

- U subotu diljem Hrvatske dolazi znatna promjena vremena, ponovno jača u kopnenom području, gdje je velika vjerojatnost obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom, a moguće je i nevrijeme s tučom. Poslijepodnevna temperatura u subotu će biti i za desetak °C niža nego danas, a dodatnom osjećaju svježine pridonosit će i povremeno umjeren, gdjekad i jaki sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu često jaka, na udare i olujna bura i tramontana...

..Od nedjelje ponovno sunčanije, a početkom novoga tjedna, uz slabljenje vjetra i toplije, sve češće i vruće, osobito u unutrašnjosti Dalmacije te na srednjem i južnom Jadranu, gdje će već u nedjelju biti pretežno sunčano. Na sjeveru Jadrana oblačnije, ali bez kiše. Ona će vjerojatno ponegdje izostati i u najoblačniju i najnestabilniju subotu. Na žalost, teško je reći gdje, kao i prognozirati pojavu neverina i pijavica. No mogućnost postoji - na sjevernom Jadranu već u petak, a u subotu posvuda - navodi se u ovoj prognozi za Hrvatsku.

SRBIJA. Ekstremnim vrućinama se konačno nazire kraj, navodi SerbianMeteo, a evo šta još stoji u njihovoj prognozi:

- U subotu popodne doći će do osvježenja s kišom i pljuskovima u svim krajevima. Ponegdje će biti i obilnijih padavina u noći između subote i nedjelje. Temperature tokom dana kretaće se između 26 i 30°C, na jugu do 34°C. U nedjelju će biti svježije sa kišom. Temperature će biti za 5-10°C niže nego u subotu. U nedjelju krajem dana doći će do djelimičnog razvedravanja. U ponedjeljak i utorak će biti uglavnom sunčano i prijatno toplo s temperaturama između 24 i 28°C. Od srijede temperature će ponovo biti iznad 30°C, ali ne očekuju se ovakve vrućine i maksimalne temperature ne bi trebalo da pređu 33-35°C...

(Doznajemo.com)