Idućih dana, prema prognozama meteorologa, čeka nas pravo proljeće, s tim da bi u ponedjeljak trebalo biti nešto promjenjivije vrijeme s povremenom kišom i pljuskovima.

Najviše suhog vremena u ponedjeljak očekuje se ponajprije u Makedoniji, a zatim bi između utorka i nedjelje u većem dijelu Balkana trebalo biti sunčano i vrlo toplo vrijeme. Doduše, nešto oblačnije na sjevernom Jadranu i Gorskom kotaru (Hrvatska), gdje je uz suha i sunčana razdoblja moguća i povremena kiša.

Čini se da bismo mogli imati mini ljeto u drugoj polovini iduće sedmice, kada bi temperature mogle dosezati i 25°C! - piše Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Znatnija destabilizacija atmosfere, češće i obilnije padavine očekuju se u drugoj polovini ovog mjeseca, posebno na njegovom kraju.

Pri tome bi mogle pasti lokalno veće količine padavina, pogotovo krajem ovog mjeseca i u prvoj dekadi 5. mjeseca.

Što se tiče dugoročnije prognoze za prva dva ljetna mjeseca, onda se vidi da bi u našoj regiji ljeto moglo biti relativno svježe, ili najmanje temperaturno normalno. Ujedno bi veći naglasak bio na češće grmljavinske nepogode, nego na vrućine.