Rade punom parom, bez radnog vremena!

Mlade su Zavidovićanke Melisa Bećirović i Kanita Burkić nakon završene škole odlučile ući u privatni obrt i, kako objašnjavaju, raditi za sebe. Prije nekoliko mjeseci otvorile su autopraonicu u kojoj svakodnevno obje rade.

RADE ZA SEBE. Iz BiH za sada ne žele ići i sigurne su da se i ovdje može živjeti od svog rada. U Zavidovićima su već na glasu po najboljoj usluzi pranja automobila i tvrde da imaju posla preko glave.

- S obzirom na to da smo prijateljice, a ja sam i majka, razmišljale smo šta raditi i kako ostvariti prihod, a da pri tome ne trebaju velika ulaganja. Slušajući uglavnom negativna iskustva o radnim mjestima u privatnom sektoru, odlučile smo raditi za sebe, pa koliko god zaradimo. Obrt je na moje ime, plaćamo kiriju za prostor i doprinose, a zaradimo solidnu platu - iskrena je Kanita Burkić.

Melisa Bećirović i Kanita Burkić 1

IMAJU IDEJE. U šali dodaju da su za nekoliko maraka i skuplje od ostalih autopraonica, ali da ono što ženska ruka opere, sigurno vrijedi više, a uz to koriste i posebna sredstva za pranje, što mušterije primijete.

Dokaz kvaliteta usluge su sugrađani koji kod ovih djevojka redovno dovoze svoje limene ljubimce.

Dok traje sezona, Melisa i Kanita rade punom parom, bez radnog vremena. Za kasnije, najavljuju, razmislit će. Možda pokrenu i nešto drugo, ideja im ne nedostaje, a želja da ostanu u svom gradu postoji.

POVEZANO
Mirsada Hadžić poljoprivreda(VIDEO) Mirsada Hodžić: “Nikad nisam bila na moru, osjetila taj miris i pijesak pod nogama”