Ispraćaj s ovoga svijeta 12-godišnjeg dječaka Mirze Topalića učinio je tužnim vaj ponedjeljak u Sarajevu. Bitku s teškim oblikom kancera na mozgu Mirza je izgubio u petak.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Mirza Topalić 1TUGA: U 12. godini preminuo dječak Mirza Topalić, bio najveći sportski talent u BiH, ali...

Dženaza je obavljena danas u ponedjeljak, 19. 12. 2016. godine u 13:00 sati na Vlakovu u Sarajevu, a ožalošćeni su najviše otac Samir, majka Mahira, sestra Sara, dede Osman i Kasim, nane Fata i Hajra...

Veliki broj ljudi okupio se da ispuni svoju posljednju dužnost prema ovom hrabrom dječaku.

Mirza Topalić ispraćaj

Mirza Topalić ispraćaj

Mirza Topalić ispraćaj

Tešku dijagnozu ovaj dječak i mladi fudbaler iz Bosne i Hercegovine dobio je prošle godine. Rođen je u maju 2005. godine, a u svojoj kratkoj karijeri je nastupao za "Šampion Junior", a odigrao je nekoliko nogometnih turnira za djecu i za splitski "Hajduk".

Najzapaženiju ulogu u dresu NK Šampion Junior je odigrao 2013. na turniru “Jaska 2013” u Jastrebarskom gdje je bio proglašen igračem turnira. U dresu Hajduka je nastupao na desetak turnira, a na dva turnira je proglašen i igračem utakmice.

Mirza Topalić ispraćaj

No, spletom životnih okolnosti Mirza je već kao desetogodišnjak morao odigrati najveću utakmicu u svom životu. Njemu je  prošle godine pronađen tumor na mozgu.

Liječenju dječaka pristupili su najpoznatiji stručnjaci, ali nisu uspjeli sačuvati njegov život. Izvedena je prošle godine operacija, nakon koje se činilo da se stvari odvijaju dobro, i da slijedi oporavak - ali bolest se, nažalost vratila.

Posljednjih mjeseci dječak je bio u zaista teškom stanju i polako su se smanjivale nade u liječenje, da bi u petak stigla tužna vijest :(

Mirza Topalić ispraćaj

Od Mirze se oprostio i splitski "Hajduk"

Mirza Topalić ispraćaj

(Doznajemo.com)