Drugi dan je od stravičnog ubistva koje je potreslo Bosnu i Hercegovinu, a hladnokrvni i višestruki ubica Edin Gačić (43) nalazi se i dalje na slobodi!

- Službenici Policijske uprave Konjic, u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, i danas vrše temeljitu istragu i pretražuju teren, a u svrhu pronalaska počinioca krivičnog djela – izjavio je, kako ga citira Avaz, predstavnik za javnost MUP-a HNK Ljudevit Marić.

POVEZANO
Edin Gačić 1200x900POLICIJA S DUGIM CIJEVIMA TRAŽI OPASNOG UBICU IZ SELA: Gačić je spreman na sve!

Sinoć su se na društvenim mrežama širile razne dezinformacije o tome da se ubica Edin Gačić krije u pojedinim centralnim dijelovima grada Konjica te se povodom te situacije oglasio zamjenik komandira Policijske uprave Konjic Mirza Rožajac.

- Molim sve ljude koji žive na području općine Konjic da ne šire lažne vijesti i siju dodatnu paniku i strah koji je dovoljno prisutan i opravdan. Ako već vidite sumnjivu osobu, obratite se Policijskoj stanici Konjic na broj 122 ili 036/730-337 i anonimno prijavite to što ste vidjeli ili čuli. Širenjem dezinformacija po društvenim mrežama nikome ne činite uslugu, naprotiv, otežavate rad policije!

POVEZANO
Konjic ubistvo 04/02/19UBICI IZ KONJICA EDINU GAČIĆU OVO JE 3 PUT: Već je ubio svoju majku Sifetu u Zenici i bivšeg druga..

Portparol MUP-a HNK je povodom iznošenja dezinformacija pojedinih portala o jučerašnjem stravičnom ubistvu kod Konjica pozvao sve medije da sarađuju s policijom MUP-a HNK, a sve u cilju dobrobiti zajednice.

Podsjećamo, nakon jučerašnjeg stravičnog ubistva Sauda Sultanića (39) u mjestu Podorašac kod Konjica višestrukom ubici Edinu Gačiću se gubi svaki trag.

POVEZANO
Ubistvo Konjic 04/02/19 blokadaSNIMAK UBISTVA OTKRIO nove ŠOK detalje jutrošnjeg zločina u Konjicu: Edin Gačić prvo je mladića..