U mjestu Ušivak kod Hadžića, gdje je navodno jučer viđen višestruki ubica Edin Gačić (43), zavladao je strah. Lako je zaključiti da je situacija zabrinjavajuća, jer skoro da nikog od mještana nema na ulici.

Mještani su se zaključali u kuće i na velikom su oprezu...

POVEZANO
Policija Tarčin 09/02/19BJEGUNAC UOČEN? "Moj zet Samir i ubica se vidjeli, ubica ima kapu na glavi i neke samotne pantole.."

Podsjećamo, na lokalitetu Suhodol kod Tarčina, u blizini Objekta za edukaciju kadrova Federalnog MUP-a, sinoć je ubijen policajac Mahir Begić (48), koji je osiguravao taj objekt.

Policajac je pronađen u lokvi krvi kada je kolega došao da ga zamijeni na straži. On je do dolaska ekipe Hitne medicinske pomoći podlegao, sa strahovitim povredama koje su mu nanesene, prema preliminarnim rezultatima iz vatrenog oružja.

POVEZANO
Mahir Begić ubijeni policajacOVO JE POLICAJAC KOJI JE VEČERAS UBIJEN U SUHODOLU: Na licu mjesta zatečen stravičan prizor

Protiv Gačića je otvorena istraga.

Tužilaštvo BiH otvorilo je istragu protiv Edina Gačića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško ubistvo Mahira Begića, pripadnika Federalne uprave policije (FUP).

POVEZANO
Gačić potragaČovjek kojeg traži sva policija EDIN GAČIĆ OD JEDNE NANE TRAŽIO PAŠTETE I HLJEBA, a onda joj rekao..

Gačić je u bijegu od ponedjeljka, nakon što je počinio ubistvo u Podorašcu kod Konjica udaljenom desetinama kilometara od Hadžića. Ranije je počinio još dva ubistva, uključujućujući i svirepu likvidaciju svoje vlastite majke Sifete.

JUčer je navodno bio u kući jedne starice, od koje je tražio paštete i hljeba.

Fotografije iz mjesta Ušivak možete pogledati ispod...

Ušivak 10/02/19 1

Ušivak 10/02/19 1

Ušivak 10/02/19 1

Ušivak 10/02/19 1