Edin Gačić, višestruki ubica, već sedam dana je u bijegu i to nakon što je prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica te prije dva dana policajca Mahira Begića u mjestu Suhodol kod Tarčina. Građani su u strahu pa i najmanju sumnju dojavljuju policiji koja pojačanim intenzitetom vrši potragu.

Građani su u strahu, naročito mještani u okolini Tarčina, Hadžića i Pazarića. Roditelji se plaše slati djecu u školu. Strahuje se da je pomahnitali ubica već stigao u centar glavnog grada BiH. Tako su kasno sinoć u sarajevskom naselju Stup pripadnici Federalne uprave policije (FUP) pretraživali napušteni Dom penzionera, a nakon dojave da se u njemu nalazi odbjegli ubica Edin Gačić. Međutim, nije se radilo o Gačiću, već o migrantu.

U Kanton Sarajevo danas kao ispomoć dolazi 130 policajaca iz drugih kantona. Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) Admir Katica poručio je da će učiniti sve da se ubica pronađe. Vlada KS je objavila da namjerava nagraditi novčano za svaku informaciju koja bude dala rezultata.

POVEZANO
Gačić putokaz 1GAČIĆ NA FEJSBUKU ostavio trag gdje će idući put nekog ubiti?! (JEZIVO)

Od jučer je i zvanično objavljeno da policija vrši potragu za Edinom Gačićem zbog ubistva policajca i to nakon balističke obrade čahura pronađenih na mjestu ubistva. Naime, ustanovljeno je da su čahure pronađene u Suhodolu ispaljene iz istog oružja kao i u slučaju ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu.

Nakon uviđaja u Suhodolu ustanovljeno je da nije bilo borbe te da je ubica policajcu Mahiru Begiću ispalio tri metka u grudi i jedan u glavu.

POVEZANO
Mahir Begić ubijeni policajacOVO JE POLICAJAC KOJI JE VEČERAS UBIJEN U SUHODOLU: Na licu mjesta zatečen stravičan prizor