Cjelodnevna potraga za maloljetnom djevojkom, koja je u noći na nedjelju oko 2.10 upala u rijeku Sanu sa splava nedaleko od gradskog mosta, večeras je obustavljena i treba biti nastavljena sutra, potvrdio je Srni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš.

On dodaje da su odmah po prijemu dojave pripadnici vatrogasne jedinice za spasavanje na vodi i pod vodom izašli na lice mjesta i do ranih jutarnjih časova pretraživali teren.

Jutros oko 2.10 sati prijavljeno da je jedno maloljetno lice (17), sa splava u Prijedoru upalo u rijeku Sanu, te nije izronilo, javio je Prijedor Danas.

"Vodotok Sane smo pretražili nizvodno sve do ciglane i mosta kod Cikota, ali potraga nije dala rezultata. To su oni prvi momenti kada se još moglo nešto preduzeti kod ovako brze i visoke vode", izjavio je Miljuš.

Oko podneva u potragu su krenuli ronioci Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova RS, čiji su pripadnici radili u veoma lošim uslovima jakih struja, kišnog vremena i visokog vodostaja Sane. Nakon ronjenja, nastavljeno je pretraživanje rijeke čamcima, ali ona do kraja dana nije dala rezultate.

Kako nezvanično doznajemo, sa prijedorskog splava u rijeku Sanu upala je 17-ogodišnjakinja iz Prijedora. Ona je bila u noćnom izlasku, a okolnosti pada u rijeku još se utvrđuju. Neki mediji nezvanično su objavili da je riječ o tinejdžerki Duški Dž....

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor od momenta dojave do ranih jutarnjih časova tragali su za nestalom osobom. Strahuje se i od najgoreg.

Prijedor splav FOTO

Portparolka CJB Prijedor Zvezdana Alendarević je potvrdila da je policiji oko 2:10 časova prijavljeno da je maloljetna osoba upala u rijeku Sanu sa splava nedaleko od gradskog mosta.

- Vatrogasci su pretraživali rijeku a angažovani su i ronioci specijalne jedinice policije. Nažalost, potraga je za sada bez rezultata, a trebali bi joj se priključiti i pripadnici Civilne zaštite Prijedor – dodala je Alendarevićeva.

Navodno je riječ o spletu nesretnih okolnosti koji je prethodio padu djevojke u vodu, iz koje nije izronila, pa se pretpostavlja da se utopila. Nakon nesreće za djevojkom niko nije skočio.

Iz CJB Prijedor saopšteno je da policijski službenici preduzimaju sve mjere na utvrđivanju okolnosti ovog događaja, a nakon završenog uviđaja trebalo bi biti poznato više detalja.

Maloljetnica je bila u noćnom izlasku sa drugaricama, a malo prije nesreće izašle su na spoljašnji dio splava. Pretpostavlja se da je tinejdžerka sjela ili nagnula se na ogradu splava i tako upala u Sanu koja je nabujala od kiša.

Vatrogasci preciziraju da je u tom dijelu rijeka duboka oko četiri metra.

Potragu ometa i visok vodostaj.

(Doznajemo.com/Foto: Prijedor24)