Armina A. (32) je optužena da je namamila supruga Ekkeharta H. (58) na se*s, a onda mu je njen ljubavnik Jan D. (38) mačetom prerezao grlo.

Nakoliko dana prije početka procesa iscurile su nove informacije. Armina A. je u kuću pozvala ljubavnika. Prije toga je nabavila mačetu. Stavila ju je u podrum. Ljubavnik je stavio masku i rukavice i sakrio se u podrum. Kada se Ekkehart H. vratio kući, žena ga je namamila na se*s.

Ekkehart H. je suprugu koja je porijeklom iz Kenije upoznao na odmoru, a oženili su se 2007. godine. Ona ga je varala s drugim muškarcima.

Otac starijeg djeteta (6) je ljubavnik Jan D. Tužilaštvo je uvjereno da je Armina ljubavnika pozvala i on je ušao u spavaću sobu i prerezao Ekkehartu žilu u vratu. Tako je zamahnuo da je svojoj ljubavnici povrijedio nogu. Ljubavnik je pobjegao, a Armina je otišla kod susjeda.

On je pozvao pomoć. Armina je policiji ispričala da su u kuću upali naoružani razbojnici koji su ih napali. Jan D. je zločin djelomično priznao, a Armina se brani šutnjom, piše Bild.