Strašna nesreća dogodila se na njemačkoj saveznoj autocesti B31 u Meersburgu na Bodenskom jezeru, neposredno prije švicarske granice. U frontalnom sudaru s kamionom u petak ujutro smrtno su stradala tri putnika. Još je dvoje teško povrijeđenih u nesreći koja se dogodila nešto prije 9 sati. Žrtve su članovi familije s boravištem u Schaffhausenu, a koji su porijeklom s Kosova.

Kako je njemačka policija potvrdila Gazeta Expressu, u nesreći su smrtno stradale tri osobe istog prezimena. Jedan od njih bio je švicarski državljanin.

Schaffhausen nesreća oct 2020 1

Kako javlja «Bild», automobil kojim je upravljao 35-godišnjak, nedugo nakon Uhldingena je došao u suprotnu traku i frontalno se sudario s nadolazećim kamionom.

Prema informacijama s web portala «Albinfo.ch», familija se vraćala u Švicarsku s odmora u domovini. Oni dolaze iz sela Rahovica (Uroševac).

Prema policiji, dvanaestogodišnji dječak i 35-godišnjak poginuli su na mjestu nesreće. Teško povrijeđeni 18-godišnji putnik dovezen je u bolnicu helikopterom, gdje je preminuo nedugo nakon prijema.

Vozač Audija i jedanaestogodišnja djevojčica na zadnjem sjedištu zadobili su ozbiljne povrede. Vatrogasci su ih iz olupine morali osloboditi pomoću hidrauličke opreme. Švicarska policija pritekla je u pomoć njemačkim kolegama helikopterom kako bi spasila žrtve. Vozač kamiona se izvukao s lakšim povredama, ali je u šoku.

- Dvoje preživjelih sada su van opasnosti - prema zvaničnim izvorima...

Schaffhausen nesreća oct 2020 1

(Doznajemo.com)