Nediljko Ilić (57) i njegova sestra Milka Ilić (61), koji su pronađeni mrtvi u selu Ćate kod Šipova (BiH), navjerovatnije su se otrovali biljkom mrazovac.

Naime, obdukcijom je potvrđeno da na tijelima nije bilo tragova koji ukazuju na to da su pretučeni ili ubijeni iz vatrenog oružja.

- Vjeruje se da se oboje otrovalo biljkom koja izgledom podsjeća na srijemuš ili medvjeđi luk - naveo je izvor blizak istrazi.

Navodno su Nediljkovo tijelo izgrizle divlje životinje. Tijelo je bilo obezglavljeno i nedostajali su ruke i neki drugi dijelovi, a sve te povrede su nastale nakon njegove smrti.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci potvrdili su da su tijela pronađena u četvrtak. Nediljko je pronađen u dvorištu, a njegova sestra u porodičnoj kući, koja se nalazi na osami, okružena šumom.

- Uviđaj su obavili dežurni tužilac Željko Blažić i policajci iz Šipova. Tužilac je naložio da se preduzmu sve istražne mjere i radnje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja - izjavila je Maja Đaković-Vidović, predstavnik za javnost banjalučkog Tužilaštva.

MJEŠTANI SUSJEDNIH STROJICA pričaju da brata i sestru duže vrijeme niko nije viđao po selu i pretpostavlja se da su danima bili mrtvi. Navodno je jedan čobanin, dok je čuvao stoku, uočio raskomadano tijelo i pozvao policiju.

- Čuli smo da je tijelo bilo obezglavljeno. Navodno su nedostajali i dijelovi ruku, a pojedine kosti pronađene su oglodane nekoliko metara dalje. To je strašno! Niko nije zaslužio da tako okonča - navode mještani Strojica.

NOMADSKI ŽIVOT? Oni dodaju da su Nediljko i Milka vodili prilično neuredan, skoro nomadski život. Oboje su često viđali kako lutaju selom, ali i susjednim mjestima.

- Živjeli su poput beskućnika i na ivici egzistencije. Oboje su bili čudni ljudi, samotnjaci. Nisu su ženili ni imali potomke. Nigdje nisu radili, iako je Nediljko bio u punoj snazi, ali jednostavno, nije želio da radi. Njegova jadna sestra često je prosila po selima kako bi prehranila brata i sebe - tvrde njihovi poznanici.