Mašinovođa "Željeznica RS" (ŽRS), koji je upravljao željezničkom kompozicijom koja se prije sedmicu sudarila s automobilom u kojem je tragično nastradala kompletna familija Đedovac iz Stanova kod Doboja, zbog teškog psihičkog stanja i doživljene traume smješten je u dobojsku bolnicu.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Nikolina ĐedovacJEZIV DETALJ OBILJEŽIO SAHRANU druge djevojke koja je stradala u nesreći prije 3 dana

Prilikom prijema u bolnicu, osim teškog psihičkog rastrojstva, mašinovođa je imao i poremećaj rada srca, zbog čega je jedno vrijeme bio smješten u jedinici intenzivnog liječenja. 

Nakon neuropsihijatrijskog pregleda i prepisane terapije, čovjek je stabilizovan, ali se i dalje oporavlja u Internističkoj službi ove zdravstvene ustanove, gdje je pod nadzorom specijaliste interne medicine dr. Marka Adžića

- Pacijent se još nije u potpunosti konvertovao, stanje je nešto bolje, ali mu srce još nije ušlo u normalan ritam - potvrdili su nam u dobojskoj bolnici. 

Podsjećamo, nakon ove nezapamćene tragedije oglasili su se iz "Željeznica RS", navodeći kako su odmah nakon nesreće izašle komisije ŽRS sa nadležnim organima MUP-a RS, ekipama Hitne pomoći i vatrogascima.

- Utvrđeno je da je mašinovođa, vidjevši automobil koji prelazi prugu, davao neophodne signalne znake i počeo kočiti, ali da putnički automobil nije prešao preko putnog prelaza.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Stanovi nesreća 12/03/2017RODITELJI I KĆERKA (18) POGINULI: Mlađa kćerka u dubokoj komi prevezena u bolnicu u Banjaluci

POVEZANO
Nikolina ĐedovacNakon što su STRADALI NJENI RODITELJI I SESTRA: U banjalučkoj bolnici preminula i Nikolina Đedovac

Prema navodima iz ŽRS, putni prelaz na kojem se dogodila nesreća obilježen je andrejevim krstom i saobraćajno-signalnim znacima, a voz se kretao po utvrđenom redu vožnje.

- Mašinovođama su na licu mjesta urađeni neophodni testovi zbog utvrđivanja odgovornosti, a istragom treba biti utvrđena odgovornost svih učesnika saobraćajne nesreće - navedeno je tada.

Alko-testovi pokazali su negativan rezultat kod obojice mašinovođa.

Supružnici Zlatko (53) i Slavica (46) Đedovac iz Stanova i njihova sedamnaestogodišnja kćerka Kristina smrtno su stradali na mjestu nesreće, dok je njihova kćerka Nikolina (18) preminula naknadno u banjalučkom Kliničkom centru.

Kristina i Nikolina, učenice drugog, odnosno trećeg razreda medicinske škole, bile su na rođendanskoj zabavi u Doboju, gdje su roditelji automobilom došli po njih.

Oko tri sata ujutro, u automobil, kojim je upravljala Slavica naletio je teretni voz, koji je saobraćao na relaciji Omarska - Zenica.

Prema riječima dežurnog tužioca dobojskog Okružnog tužilaštva Neđe Đurića, nakon udara vozilo je odbačeno i voženo oko 300 metara od mjesta kontakta, gdje je zatečeno, a tijela su bila u vozilu.

Zbog ove nesreće je, odlukom općinskog načelnika, 14.02. u Doboju bio proglašen Dan žalosti. 

(Doznajemo.com/Faktor)