Anđela Baćević (15) i Ivana Ivanović (15) iz Rudenice poginule su od udara groma u nevremenu koje je u ponedjeljak poslijepodne zahvatilo Aleksandrovac.

Prema informacijama beogradskog Blica, dvije devojčice su išle trotoarom u jednoj od centralnih aleksandrovačkih ulica kada ih je, oko 17.50 časova, direktno pogodio grom.

Navodno su se djevojčice vraćale sa gradskog bazena u Aleksandrovcu. Bježeći od nevremena, nedaleko od Hale sportova u Alesandrovcu, dogodila se tragedija.

Anđela je preminula na licu mjesta, dok je Ivana u komi prebačena u kruševačku bolnicu. Doktori na internom odjeljenju više od sat i po vremena pokušavali su da je reanimiraju, ali nisu uspjeli i stigla je još gora vijest o ovoj tragediji. Ivana je preminula nešto poslije 20.30 sati.

Očevidac stravičnog događaja u Aleksandrovcu bio je Saško Rilak, zaposlen u lokalnoj Hali sportova. On je prvi dotrčao na lice mesta da pomogne djevojčicama, koje je grom bukvalno srušio u Kruševačkoj ulici.

- Duvao je jak vjetar i padala je kiša, a onda se začuo prasak. Vidio sam prolaznike i automobile kako su odjednom zastali u Kruševačkoj ulici. Istrčao sam iz prostorija Hale sportova i došao na lice miesta. Bio je to stravičan prizor. Na trotoaru su nepomično ležale dvije djevojčice koje je pogodio grom. Odmah su stigla i kola Hitne pomoći aleksandrovačkog Doma zdravlja. Teško mi je da govorim o ovoj strašnoj tragediji - naveo je vidno uzbuđen Saško Rilak, piše Kurir.

Doznajemo da je mala Anđela živjela s roditeljima, gastarbajterima, u Švajcarskoj, gdje je završila osnovnu školu, i da je došla kod bake i deke na raspust. Njena drugarica iz djetinjstva Ivana Ivanović završila je Osnovnu školu "Aca Aleksić" u Aleksandrovcu.