Naloženo je da se vozilo Audi 6, u kojem su jučer navečer četvorica mladića upala u more na Liburnskoj obali (Zadar, Hrvatska), preveze u krug PU zadarske te da se tijela preminulih prevezu u Opću bolnicu Zadar radi obavljanja obdukcija te izuzimanje tjelesnih tekućina radi provođenja toksikološkog vještačenja, objavljeno je na stranicama zadarskog ŽDO.

- Dežurni županijski državni odvjetnik je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zadarske, Postaje prometne policije, obavio očevid prometne nesreće koja se dogodila u 23.15 sati. Prema dosad utvrđenom, prometna nesreća dogodila se kad je vozač (2000.) osobnog vozila marke Audi A6, upravljao tim vozilom Liburnskom obalom iz smjera Obale kralja Tomislava te uslijed nedopuštene i neprilagođene brzine izletio izvan kolnika i vozilom sletio u more.

Četvrti mladić koji je bio u autu ima lakše povrede. Mladići su se autom zabili u stup i sletjeli u more. Jedan od mladića uspio je iskočiti iz automobila prije nego što je potonuo te isplivati na površinu.

Na mjestu nesreće smrtno je stradao vozač (2000.) osobnog vozila i jedan putnik (2003.) dok su dvojica putnika (1998. i 2003.) zbog zadobivenih ozljeda vozilom hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu Zadar, objavljeno je.

- To je puklo samo tako! Mislio sam da se neko zabio u ove male kućice ili u bedeme, ali ovako nešto nisam očekivao, izjavio je za Zadarski.hr jedan od svjedoka nesreće.

- Vidite onaj tamo parkirni automat? Tri metra nakon njega je Audi udario u nogostup, pa je vjerojatno klizio po nogostupu i udario u banderu. Nakon kandelabera, pokosio je ove željezne stupiće. Vidite, tri ih je srušio, na kraju je udario u čeličnu bitvu i onda upao u more. Strašno... - dodaje.

- Evo tu je bilo kolo! Tko zna što se tu dogodilo, ali da je projurio, je. I to tko zna koliko na sat. Tu je, uz obalu, bio još jedan stariji par. Dobro da i njih nije ubio. Kažu mi da su trčali da ih automobil ne bi pokosio, opisuje.

Lokalni mediji i HRT objavili su iskaze svjedoka koji tvrde da su mladići Audijem jurili te da se već noćima po Zadru pa i oko poluotoka u samom centru Zadra održavaju utrke.

Načelnik zadarske Prometne policije tvrdi da nije bilo utrke

Načelnik Prometne policije zadarske PU Dražen Malčić međutim odbacuje nagađanja da se noćašnja teška prometna nesreća u Zadru dogodila prilikom utrke više automobila, a izjavio je i kako je mladi vozač koji je poginuo imao vozačku dozvolu te je vozio Audi A6 registriran na tvrtku. Zasad nije želio otkriti kojom se brzinom automobil kretao prije nesreće.

- Mi smo iste večeri imali potjeru za jednim počiniteljem prometnog prekršaja koji je bježao s mjesta nesreće. Uhvatili smo ga u susjednoj ulici, ali on nije povezan s ovim slučajem, objasnio je na izvanrednoj konferenciji za novinare voditelj Službe policije Božidar Budiša.

Policija, kako piše Index.hr, je međutim potvrdila da je poginuli mladić i prije mjesec dana učestvovao u saobraćajnoj nesreći.