Tijelo dvadesetogodišnje Nataše Pupčević iz Bosanskog Šamca pronađeno je danas u mjestu Vrbanja u Hrvatskoj, potvrđeno je Srni iz CJB Doboj.

Iz policije navode da je tijelo ove djevojke pronađeno danas u 10.30 časova u Vrbanji na dijelu rijeke Save koji pripada Hrvatskoj.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Nataša Pupčević 2ISPLIVALE NOVE INFORMACIJE o mogućoj pozadini nestanka djevojke Nataše Pupčević (20)

POVEZANO
Nataša PupčevićMami rekla da ide da prošeta: DJEVOJCI (20) VEĆ DANIMA NEMA NI TRAGA, NI GLASA!

Nadležne službe su na osnovu pronađene lične karte obavijestile policiju iz Brčko distrikta. Roditelji nestale djevojke pozvani su u Brčko gdje su potvrdili njen identitet.

Nataša Pupčević iz Šamca nestala je 25. februara, a policiji su njen nestanak prijavili roditelji dan kasnije. Policija je odmah po prijavi nestanka, obišla autobusku stanicu te ugostiteljske objekte u kojim se eventualno mogla nalaziti nestala djevojka, te obavili razgovore s njenim prijateljima i poznanicima.

Izvršena je pretraga terena, odnosno obale rijeka Bosne i Save, dok su članovi Ronilačkog kluba i pripadnici CK Šamac istog i narednog dana izvršili pregled korita rijeka Bosne i Save do mosta na graničnom prijelazu Šamac. Policajci su, također, ostvarili kontakt s graničnom službom prilikom čega je utvrđeno da na međugraničnom prijelazu nije evidentiran prelazak Pupčević.

U međuvremenu se doznalo kako je prošle godine Pupčević s majkom i sestrom bila u sigurnoj kući u Modriči, jer su bile žrtve porodičnog nasilja. Navodno su preporuke stručnjaka iz sigurne kuće bile da majka i kćerke Pupčević ostanu izvjestan period u sigurnoj kući, no da je lokalni centar za socijalni rad dao preporuku da to nije potrebno.

- Djevojka je bila žrtva nasilja i istraumirana. Smatram da tretman nije bio završen i da je trebala i dalje stručnu pomoć. Nadam se samo da nije počinila samoubistvo i nadam se da će je pronaći živu i zdravu - izjavio je izvor upućen u slučaj.