Haris ef. Amidžić, glavni imam iz Novog Travnika, posjetio je prošle sedmice porodicu Nermina Rustempašića, čovjeka koji je početkom decembra pregazio tridesetogodišnju Azru Hajrić i njenu kćerku Almu, a još troje djece, od kojih je dvoje Amidžićevo, teško povrijedio.

BABO TI JE UBICA. Rustempašić je Azru i četvero djece udario vozilom dok su bili na trotoaru. U tom trenutku je imao više od tri promila alkohola u krvi. Trenutno se nalazi u pritvoru u Busovači. Azra Hajrić bila je Rustempašićeva komšinica u novotravničkom mjestu Kasapovići. U tom naselju žive i njegova supruga i maloljetni sin.

Nermin Rustempašić Novi Travnik

Sinovi ef. Admižića Davud i Jusuf još se oporavljaju od nesreće

- Amidžić nam je jučer potvrdio da je posjetio Nerminovu porodicu. Na taj korak se odlučio zato što je čuo kako je Nerminova supruga nakon tragedije dobila otkaz na poslu, piše Dnevni avaz.

- Kad sam čuo još i da njen sin Kenan, prvačić, također ima problema u školi, da mu djeca govore da mu je babo ubica, da ga zadirkuju, otišao sam zajedno s džematlijama da ih posjetim. Nisam otišao da dam podršku Nerminu niti da opravdamo ono što je uradio, to ne, nego da podržimo nju i dijete. Oni ništa nisu krivi - izjavio je ef. Amidžić.

POVEZANO
Nesreća Novi Travnik 07/12/18 1TRAGEDIJA U N. TRAVNIKU: Nermin Rustempašić pod djelovanjem alkohola autom ubio mamu i kćerku

Dodaje kako Nerminovoj supruzi i sinu, bez obzira na sve, nimalo nije lako, ali da je ono što je Nermin uradio za svaku osudu.

- Nermin mora odgovarati za ono što je pijan napravio. Ali, njegova porodica, supruga i sin, imaju podršku džemata. Oni nisu sami, to smo im željeli reći. Ponudili smo se i da razgovaramo s vlasnicima da je vrate na posao, ali nam je, onda, rekla da je gazda firme samo pokazao kakav je čovjek - naveo je Amidžić.

Prema njemu, bez obzira na sve, "mi ne biramo šta će se desiti, ali svako mora odgovarati za svoja djela".

- Desilo se ono što se desilo, a Nermin nek' odgovora za ono što je uradio - dodao je ef. Amidžić.

Za svoju djecu navodi da su otpuštena iz bolnice i da se sada polako oporavljaju od nesreće. I maloljetni sin Hajrića također je na kućnom liječenju.

RUSTEMPAŠIĆ SE KAJE?! Rustempašićeva pravna zastupnica, Branka Praljak, posjetila ga je prije nekoliko dana u busovačkom zatvoru. Ona tvrdi da je njen branjenik postao duboko svjestan djela koje je učinio i posljedica koje su iz toga proistekle.

- On se kaje i rekao mi je da mu je žao za sve što je uradio - izjavila je Praljak.

POVEZANO
Dženaza Azri Hajrić i njenoj kćerki Almi 1MIRNES HAJRIĆ, ČOVJEK KOJEM JE PIJANI VOZAČ UBIO KĆERKU I ŽENU: Te slike nikada neću zaboraviti...

Izvor: Avaz.ba