Nevrijeme koje je u petak pogodilo dijelove opštine Prnjavor (BiH), zavilo je u crno jednu porodicu iz Otpočivaljke kod Prnjavora.

U udaru groma smrtno je stradala jedanaestogodišnja djevojčica iz Otpočivaljke čiji su inicijali Dobrinka Stojčić, a tragedija se dogodila ispred porodične kuće.

Djevojčica je sahranjena danas na mjesnom groblju u spomenutom selu, gdje su se od nje oprostili rodbina, prijatelji, komšije i sugrađani.

- Velika tragedija. Ona je bila, što narod kaže, kao zlatna jabuka. Umjesto da se raduje životu, mi je ispratismo. Grom je ugasio tek započetu mladost, tužna je jedna komšinica ožalošćene porodice.

POVEZANO
Munja-grom-grmljavina (E.Sokolovic)OVI SAVJETI MOGU VAM "SAČUVATI GLAVU" Šta uraditi kada počne da jako GRMI I SIJEVA!?

Djevojčica je život izgubila dok je čekala oca Nedeljka da se vrati iz bašte, gdje je išao da donese nekoliko strukova luka za večeru. Otac i kćerka bili su udaljeni jedno od drugog samo nekoliko metara.

Jedanaestogodišnjakinja je bila učenica četvrtog razreda područne škole u Otpočivaljki. Učitelj nema snage da bilo šta kaže. Cijelo selo je zavijeno u crno.

Nastradala djevojčica bila je najmlađa od tri kćerke Nedeljka i Gordane Stojčić. Nedeljko je radio u prnjavorskom Šumskom gazdinstvu, ali je zbog pretrpljenog srčanog udara, a kasnije i zbog problema s kičmom odavno na bolovanju.

Troškove sahrane snosila je Opštinska uprava u Prnjavoru. Već je u pojedinim kafićima pokrenuta i akcija pomoći za porodicu.

Mještani navode da je djevojčicu grom udario tokom jakog nevremena, a najvjerovatnije zbog mobilnog telefona koji je ponijela sa sobom.

- Kiša je padala cijeli dan. Vidio sam da je sijevalo i grmilo, a uveče sam čuo za tragediju koja je pogodila porodicu Stojčić, izjavio je jedan mještanin.

POVEZANO
Grom Milica JankovićGROM UBIO ŽENU NA LICU MJESTA: Svjedoci tvrde da ona kod sebe u tom trenutku nije imala mobitel

(Doznajemo.com/Nezavisne novine)