Čitanjem optužnice u Kantonalnom sudu u Bihaću počelo je suđenje Hanči Elkasović (42) i njenoj kćerki Lejli Elkasović (20) iz Bužima zbog ubistva novorođenčeta. Hanča se tereti za ubistvo, a Lejla za čedomorstvo.

Podsjetimo, ovaj slučaj čedomorstva potresao je Krajinu. Lejla i Hanka Elkasović su, kako se pretpostavlja, ugušile tek rođenu bebu!?

Lejla je krila trudnoću od svoje familije. Nosila je široku odjeću i niko od ukućana nije posumnjao da je u drugom stanju. Kad je dobila trudove, otišla je na tavan, gdje se navodno, uz pomoć majke, porodila, a potom je dijete majka umotala u deku i ugušila ga...

Bužim naselje

ŠOKANTNI DETALJI. Sve se desilo 16.08.2019. godine. Slučaj je otkriven nakon poziva dežurnog doktora Doma zdravlja Bužim koji je pozvao policiju i javio da je doneseno novorođenče za koje je utvrdio da je umrlo nasilnom smrću iako su majka i kćerka izjavile da je mrtvo rođeno!?

Uslijedila je istraga nakon koje je policija došla do šokantnih detalja.

POVEZANO
Miljkovići čedomorstvo STRAŠNOISTRAGA O PRONALASKU MRTVE BEBE PORED CESTE MOSTAR-ČITLUK: Roditelji je bacili u žbunje!?

NIJE ŽELJELA DIJETE. Tog dana oko 04.30 sati u bužimskom naselju Elkasova Rijeka, u svojoj porodičnoj kući, nakon što se Lejla porodila u prisustvu svoje majke, rekla joj je da ne želi to dijete. Dogovorile su se da ga uguše.

Prema navodima iz optužnice, Hanča je makazama prerezala pupčanik novorođenčeta, a da ga pri tome nije zavezala. Potom je dijete potpuno zamotala u čaršaf, a kasnije i u deku i ostavila ga na pod pored kreveta gdje je ležala Lejla.

POVEZANO
Policija Alipašino SarajevoHOROR U SARAJEVU: Maloljetnica na Alipašinom Polju ubila novorođenče, majka joj pomagala

- Tako su dijete ostavile bez kisika, usljed čega je došlo do smrti djeteta iskrvarenjem kroz nepodvezani pupčanik i gušenjem usljed mehaničkog začepljenja nosa i usta – navedeno je iz Tužilaštva unsko-sanskog kantona (USK).

KRILA TRUDNOĆU. Lejla je krila trudnoću od svoje familije. Nosila je široku odjeću i niko od ukućana nije posumnjao da je u drugom stanju. Kad je dobila trudove, otišla je na tavan, gdje se porodila.

Istražitelji su u kući pronašli tragove krvi, kao i deku u kojoj je beba ugušena.

POVEZANO
Pas Ping Pong našao bebu 0CURICA (15) RODILA BEBU I ZAKOPALA JE: Pronašao ju je živu hrabri pas i otkopali su je (FOTO)

(Doznajemo.com/Dnevni avaz)