Snimci nastali neposredno nakon stravične saobraćajne nesreće u subotu naveče u zeničkom naselju Pečuj, u kojoj su nastradala tri mladića, pokazuju svu silinu i stravične posljedice sudara.

Video-snimak je načinjen nekoliko sekundi nakon stravične nesreće, a objavio ga je Zenicablog na svojoj Fb stranici.

Podsjetimo, u stravičnoj nesreći trojica mladića koji su bili nerazdvojni prijatelji su izgubili život, a dvije osobe zadobile su teške tjelesne povrede.

Povezani sadržaj:

OBJAVLJENA IMENA MLADIH STRADALIH U ZENICI: Poginuli Benaris Telalović, Nedžad Delić i Haris Pajić

U sudaru automobila Alfa Romeo i Ford Focus na mjestu nesreće poginuli su vozač i putnik iz Alfe Benaris Telalović (21) i Nedžad Delić (22), dok je naknadno u bolnici od zadobijenih povreda podlegao i Haris Pajić (21), koji je bio s njima u vozilu.

Povrede su zadobili saputnik iz Alfe Medaris Imamović (21) i vozač Forda Senad Šarić (58), koji su zbrinuti u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Telalović, koji je vozio, te Delić koji mu je sjedio iza leđa, preminuli su na odmah na mjestu, dok je Pajić podlegao povredama nešto kasnije.

Kantonalno tužilaštvo ZDK o nesreći na M-17

– Postupajući Kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona je dana 18.09.2016. godine, nakon izvršenog uviđaja na licu mjesta u vezi sa saobraćajnom nesrećom koja se dogodila na autoputu M-17, u mjestu Pečuj, Zenica, u kojoj su smrtno stradala tri lica, izdao Naredbe za obdukcije tijela nastradalih lica, a tijela su po završenim obdukcijama predana članovima porodice radi obavljanja sahrane, te će Tužilaštvo raspolagati sa detaljnijim informacijama po dostavljanju Nalaza i mišljenja od strane vještaka sudske medicine.

U toku su daljnje istražne radnje u saradnji sa ovlaštenim službenim licima MUP-a Ze-do kantona - navodi Kantonalno tužilaštvo ZDK o nesreći na M-17.