U Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno je suđenje Almiru Ejuboviću, koji je optužen da je 29.06. ove godine, upravljajući BMW-om, izazvao nesreću na autoputu A-1 u kojoj su poginule Lejla Oruč, Nađa Neradin i Ajla Ibrica, dok je teško povrijeđena Ajla Oruč.

Iz smrskanog vozila koje se skoro prepolovilo tijela Ibrice i Neradin, koje su na mjestu poginule, izvukli su vatrogasci, koji su morali rezati lim. Lejla Oruč, koja je još davala znake života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je, nažalost, iste noći i podlegla povredama.

POVEZANO
Ajla Oruč nesreća ButileINFORMACIJA IZ KCUS-a Djevojka Ajla Oruč koja je stradala u strašnoj nesreći u Butilama se oporavila

Svjedočili su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo iz Odjeljenja za saobraćajne istrage Amir Zufić i Samir Delić, koji su bili na licu mjesta.

Vozač, 20-godišnji Almir Ejubović, tada se BMW-om X5, neregistrovanim, velikom brzinom zakucao u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva, gdje su poginule tri djevojke: Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17). Tragedija je šokirala javnost u Bosni i Hercegovini i regiji.

Iskaz je dao i Jasmin Bijedić, uposlenik ''Autocentra BH''. On je imao zadatak da pregleda Ejubovićevo vozilo nakon stravične nesreće. Bijedić je naglasio da je vozilo toliko bilo uništeno do siline udara u stub da nije bilo moguće utvrditi njegovu tehničku ispravnost.

U sudnici je danas prikazan i snimak nesreće. Kamere na autoputu zabilježile su trenutak kada se Ejubović vozilom zabio u BMW. Iz snimka se čini da je naglo pokušao promijeniti smjer kretanja i isključiti se sa autoceste.