Napadač je u petak poslijepodne otvorio vatru na Fort Lauderdale-Hollywood međunarodnom aerodormu na Floridi, ubio je 5 osoba, a dosta njih i ranio, prve informacije su govorile o broju 8 ili 9, kasnije se ispostavilo da je u pitanju 13. Informaciju je potvrdio šerif okruga Broward. Naoružani muškarac je priveden.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Fort Lauderdale pucnjava 06/01/2017NA FLORIDI TOKOM POKOLJA NA AERODROMU: "Gledao smrti u oči", metak išao prema njemu i stao u laptopu

Ured šerifa u Ft. Lauderdaleu je potvrdio da napadač nije povrijeđen tokom privođenja, te da policija nije ispalila nijedan metak.

Napadač je, prema riječima floridskog senatora Billa Nysona, identifikovan kao Esteban Santiago, sa sobom je nosio vojnu iskaznicu, a očevici ga opisuju kao vitkog muškarca tamne kose u ranim 30-im godinama. Na sebi je nosio majicu s motivima filmskog serijala "Star Wars".

On je, prema informacijama policije, u WC-u izvadio pištolj iz prtljage koju je malo prije preuzeo nakon leta iz Kanade, te zapucao po ljudima koji su čekali na svoj prtljag.

Odmah su na lice mjesta došli brojni pripadnici policije, vatrogasci, Sanitet...

Kroz Fort Lauderdale-Hollywood međunarodni aerodorm u prosjeku dnevno prođe 73.000 ljudi. Aerodrom je udaljen oko 25 milja sjeverno od Miamija.

U vrijeme pucnjave u objektu je nastao neviđeni haos. U toku je istraga.