Na odmorištu Sjever na autocesti A3 između Novske i Okučana (Hrvatska) kamion je naletio na grupu mladih koji su se nalazili izvan svojih vozila. Prema prvim podacima došlo je do nekontrolisanog uleta kamiona na parking pun putnika, piše Sbplus.hr. Vozač (59) je vatrogascima na mjestu nesreće tvrdio da su mu otkazale kočnice, piše Večernji list.

Policija je potvrdila da je do nesreće došlo u 9.40 sati, da je poginulo dvoje ljudi, a da je dvoje prevezeno u Novu Gradišku u bolnicu. Riječ je o dvije učenice iz Dalja. Još dvije djevojke su povrijeđene, od kojih je jedna jako teško.

Hrvatska A3 nesreća 07/06/19a

Prema neslužbenim informacijama putnici iz minibusa slavonskobrodskih oznaka odmarali su na ugibalištu, piše Radio Nova Gradiška.

Radi se o učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole u Dalju koji su putovali na more u Zadar minibusom posebnog prevoza te su stali na odmorištu.

Hrvatska A3 nesreća 07/06/19a

- Kako nije mogao usporiti uletio je na odmorište na kojem su stajali ljudi koji su izašli iz više autobusa kako bi se odmorili prije nastavka puta. Bilo je strašno - navode svjedoci.

Uz policiju, na teren su izašli i novogradiški vatrogasci te hitne službe kako bi pružile pomoć stradalima.

O nesreći je javio i Hrvatski autoklub. Navode kako se zbog teške prometne nesreće na autocesti A3 Lipovac-Bregana u smjeru Slovenije, koja se dogodila na parkiralištu kod odmorišta Novska, promet na toj dionici odvija usporeno. Vozače se upozorava na pojačan oprez.

Hrvatska A3 nesreća 07/06/19a