Sedmogodišnji dječak doveden je u Dječiju bolnicu u Podgorici (Crna Gora) nešto poslije 19 časova u utorak sa više ubodnih rana u predjelu grudi i abdomena. Dječak je operisan i trenutno nije životno ugrožen.

Kako se doznaje, zbog osnovane sumnje da je pokušala da ubije dijete lišena je slobode njegova majka 40-godišnja M.P., inače državljanka Srbije. Ona je uhapšena po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici. Njoj je nakon saslušanja dežurna tužiteljica Maja Jovanović odredila zadržavanje do 72 sata.

Crna Gora policija Urgentni centar

Advokat Božo Milonjić, koji po službenoj dužnosti zastupa osumnjičenu, za podgoričke "Vijesti" je izjavio da je M.P. iznijela odbranu tokom koje je negirala izvršenje krivičnog djela.

– Međutim, kako je riječ o stranoj državljanki, tužiteljica je osumnjičenoj odredila zadržavanje zbog opasnost od bijega, ali i zbog utjecaja na svjedoke koji tek trebaju biti saslušani – objasnio je advokat Milonjić.

Tokom izviđaja, kako navodi sagovornik iz istrage, pronađen je i nož kojim je, sumnja se, M.P. pokušala da ubije sina.

Sve se dogodilo u iznajmljenoj kući na Rijeci Crnojevića, a incident su prijavile komšije, koji su čuli krike djeteta.

Po dolasku na lice mjesta policija iz Cetinja je majku sa djetetom koje je gubilo dosta krvi zatekla u kući. 

"Pripadnici policije su uspljeli da uđu u kuću gdje su zatekli tragove krvi", izjavio je sagovornik podgoričkih "Vijesti".

Prema nezvaničnim informacijama, dječak je i ranije fizički zlostavljan od strane majke, ali ne s ovakvim posljedicama.

POVEZANO
Jelena Jovović privođenjePOTVRĐENO: I majka ubijenog dječaka, Jelena Jovović, OPTUŽENA ZA UBISTVO!