Besim Sinanović (65), mještanin sanskog naselja Mahala, izgubio je život na neobičan i nesretan način u večernjim satima protekle srijede, kada ga je zgnječio vlastiti automobil marke "opel astra".

Sinanović, inače poznati sanski keramičar, radio je tog dana na jednoj vikendici u selu Kijevo, koje je udaljeno 20-ak kilometara od Sanskog Mosta.

Po završetku radova, kada je krenuo kući, automobil nije mogao da upali, pa je vlasnik odlučio da ga pokuša upaliti tako što će ga gurnuti niz strmi put kojim se dolazilo do pomenute vikendice. Pretpostavlja se kako je izgubio kontrolu nad vozilom, koje se inercijom sjurilo niz padinu, dok je Sinanović pokušavao da upravlja njime držeći volan i trčeći uporedo s automobilom u pokretu.

S obzirom da se radi o uskom makadamskom putu, automobil se odbio o obližnje brdo, prevrnuo i zgnječio vlasnika.

Pretpostavlja se kako je on duže vrijeme ležao pristisnut težinom vozila u nemogućnosti da se izvuče, sve dok nije naišla jedna mještanka te obavjestila ostale mještane koji su pritrčali u pomoć.

Oni su uspjeli da podignu automobil i izvuku unesrećenog, međutim za njega je u tom trenutku već bilo kasno, obzirom da su povrede grudnog koša i unutrašnjih organa bile takve da je preminuo do Doma zdravlja u Sanskom Mostu.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Policijske stanice Sanski Most i deužtbi kantonalni tužilac

S.Most prignječen autom 1