Šesnaestogodišnjakinja iz Bihaća policiji je juče prijavila kako je zajedno sa još šest osoba bila u jednom stanu u ovom gradu, gdje su pili alkohol i drogirali se, da bi u jednom trenutku ostatak "ekipe" od nje tražio sek*ualne usluge.

Maloljetnica je u prijavi navela da je u stanu bila sa K.N. (18), N.D. (32), H.M. (19), M.E. (43) i djevojkama H.R. (25) i H.I. (24), gdje su konzumirali alkoholna pića i narkotike.

Djevojčica je, kako je ispričala, zaspala, da bi u jednom trenutku u sobu u kojoj je spavala ušla H.I., i počela na nju vikati da ustane, te je navodno udarala šakama, tražeći od nje sek*ualne usluge.

Šesnaestogodišnjakinja je, kako Faktor.ba nezvanično doznaje, uspjela jednom pobjeći iz stana, ali je ostatak društva uspio da je stigne i ponovo vrati u stan. Potom je, iskoristivši njihovu nepažnju, ponovo pobjegla iz stana, nakon čega je sve prijavila policiji.

- Policajci MUP-a Unsko-sanskog kantona provjeravaju navode prijave, te je u toku istraga kako bi se utvrdilo koje osobe će se sumnjičiti za krivična djela trgovina ljudima, nasilničko ponašanje, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, te ugrožavanje sigurnosti, izjavili su za pomenuti portal u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK). 

Šest osoba je lišeno slobode u Bihaću zbog ovog slučaja.

Prema izjavi Snežane Galić, predstavnice za javnost MUP-a USK, šest osoba je nedjelju u popodnevnim satima otišlo u stan u Bihaću. Među njima su se nalazili N.K. rođen 1999., H.R. rođena 1992., N.D. rođen 1985., H.M. rođen 1998., H.I. rođena 1993. i M.E. rođen 1974. godine, a sedma osoba bila je maloljetnica.

- Prema prijavi maloljetnice, konzumirani su alkohol i narkotička sredstva, dok ona, prema priznanju, nije konzumirala navedeno, što će se utvrditi istragom. Ona je u jednom trenutku otišla spavati u drugu sobu. H.I. i M.E. su u pet ujutro upali u njenu sobu. Maloljetnica je rekla da ju je H.I. udarila nekoliko puta rukom i nogom govoreći joj da se diže, dok je M.E. tražio od nje da se skine kako bi s njom imao sek*ualni odnos, objasnila je Galić.

Navodno su tinejdžerku planirali iskoristiti za podvođenje i pružanje sek*ualnih usluga, zbog čega su osumnjičene za krivično djelo trgovine ljudima, dok se druge sumnjiči za krivična djela nasilničkog ponašanja, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga te ugrožavanje sigurnosti.

Istraga se nastavlja...

POVEZANO
Silovanje šumaDETALJI SILOVANJA U ŠUMI ŽEGAR KOD BIHAĆA: Nakon što je ona završila posao, prislio je da uđe u auto