Stravičan zločin potresao je jutros cijeli kraj!

Naime, Zajko Numanović (71) iz Brezja pištoljem je oko 9 sati usmrtio Zinetu Vranjkovinu (49) iz Potpeća. Doznaju se i neki detalji ovog događaja...

Naime, prema informacijama prikupljenim sa mjesta zločina, Numanović je u žrtvu ispalio najmanje tri hica iz pištolja, a koristio je i nož kojim joj je nanio povrede u predjelu vrata.

Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) na mjestu događaja je skupa s postupajućim tužiocem obavio uviđaj, a izdana je i naredba za obdukciju tijela Zinete Vranjkovina, javlja Pressing.

POVEZANO
Kuća ubijene Zinete Vranjkovine"Zajko je presreo Zinetu na lokalnom putu u blizini njene kuće, napao je sleđa i oborio u kanal..."

Potvrđeno je da je Zajko Numanović lišen slobode i da nakon kriminalističke obrade, one će sutra treba biti predan u nadležnost Tužilaštva TK.

Zločin se dogodio na lokalnom putu u Donjem Potpeću kod Srebrenika, a Zineta je ubijena u blizini kuće gdje je živjela.

Sumnja su da su ubica i ubijena bili u ljubavnoj vezi, a uzrok je ljubomora zbog sumnje da ga je ljubavnica varala s drugim muškarcem.

Smrt žene konstatirao je dežurni ljekar Doma zdravlja Srebrenik. Na lice mjesta izašli su pripadnici Odjela kriminalističke policije PU Gradačac i dežurni kantonalni tužilac.