Dvadesetosmogodišnji Zoran Milošević iz Bratunca (BiH) ubio je svog petomjesečnog sina M.M. jer je bio izrevoltiran bebinim plačom. Ovaj monstruozni zločin desio se 24. marta ujutro u Miloševićevoj kući u bratunačkom mjestu Zagoni.

Kako se doznaje, Milošević je navodno sinu povrede nanio tako što ga je prvo uzeo iz kreveca i bacio ga na krevet na kome je ležala dječakova majka Jelena Manjkalović. Takođe, navodno ga je tvrdim tupim predmetom udario više puta u glavu, zbog čega mu je na više mjesta popucala kost lobanje. Zbog povreda beba je prvo prevezena u lokalni Dom zdravlja, odakle je potom upućena u zvorničku bolnicu, a zatim i na UKC Tuzla, gdje je, nažalost, 3. aprila preminula.

Navodno je Zoran Milošević tokom ispitivanja priznao šta je uradio, zbog čega mu je određen jednomjesečni pritvor.

Milošević je dugo vremena imao zdravstvene psihičke probleme, a zbog teškog djela koje je učinio treba biti upućen i na psihijatrijsku kliniku, gdje bi se trebalo utvrditi u kakvom je tačno stanju bio prilikom izvršenja ovog djela.

- Policijskoj stanici Bratunac 24. marta prijavljeno je da je u zdravstvenu ustanovu primljeno maloljetno lice koje je zadobilo tjelesne povrede, za koje postoji sumnja da ih je nanijelo lice Z.M. Maloljetno dijete je usljed zadobijenih povreda preminulo, navedeno je iz PU Zvornik.

Njegovi poznanici ispričali su nam da je Zoran imao veoma teško djetinjstvo, te da je oduvijek imao psihičkih poteškoća.

- Otac mu je poginuo, a majka ga je napustila, pa je odrastao sa bakom. Nije imao nikakav život, a pohađao je i specijalnu školu, navode poznanici.

Ističu da se skoro oženio, ali da mu je i supruga imala određene poteškoće te da im je ovo prva beba.

- Njih dvoje živjeli su sami od njegove penzije. Često su se svađali, ali prema komšijama nisu bili agresivni. Čuli smo da se beba udarila u glavicu i da je imala povrede i modrice jer ju je bacio na krevet zato što je plakala, navode mještani.

Nisu, dodaju, mnogo zazirali od njih jer je Zoran imao staratelja, a ponekad bi ih obišao neko iz bratunačkog Centra za socijalni rad.