Sulejman Murić (61) i Sedina Mocević (45) stradali su rano jutros u požaru u kući u rožajskom naselju Besnik.

Zbog podmetanja požara u kojem je dvoje ljudi izgubilo život uhapšena je Murićeva bivša supruga, Safija Murić, objavile su podgoričke "Vijesti", pozivajući se na nezvaniče izvore iz Uprave policije.

- Brzim operativnim radom došli smo do sumnje da je požar podmetnula Murićeva bivša žena S.M, koja živi u Baru. Ona je jutros, na povratku iz Rožaja prema Baru uhapšena u Kolašinu, izjavio je spomenutom listu policijski službenik.

Komandir lokalne Službe zaštite Nuradin Agović je za Radio-televiziju Rožaje naveo da su o požaru na kući Murića obaviješteni od policije oko šest časova.

Dodao  je da je požar zahvatio dnevni boravak kuće i da su vatrogasci po dolasku zatekli ugljenisala tijela stradalih. Služba zaštite je intervenisala sa tri posade, a požar je oko osam sati lokalizovan.

IZ UPRAVE POLICIJE je navedeno da je rožajska policija u kratkom roku rasvijetlila slučaj:

- Policijski službenici došli su operativnim putem do sumnje da je požar podmetnut. Zbog krivičnog djela teško ubistvo, izvršeno na štetu ova dva lica, slobode je lišena S.M. (55), naveli su iz policije.

Policija je, dodaje se, po dolasku na lice mjesta konstatovala da se u kući nalaze dva beživotna tijela.

O slučaju su obaviješteni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

POVEZANO
Rožaje požar 08/04/19c"ŽAO MI JE ŠTO SU IZGORJELI, IPAK JE ON OTAC MOJE DJECE, ali nisam mogla gledati da druga žena..."

Policija je potvrdila da je S.M. osumnjičena za podmetanje požara uhapšena nakon što je u Kolašinu zaustavljen autobus kojim je putovala ka Podgorici.

- Kriminalistička obrada i dosadašnje policijske mjere i radnje ukazuju na sumnju da je S.M. (55) požar podmetnula na način što je jutros, noseći bidon sa benzinom, došla do porodične kuće u kojoj je S.M. (61) živio sa S.M. (45), a zatim je ušla u kuću kroz prozor na kupatilu i polila benzinom prostoriju u kojoj su spavali S.M. i S.M. i potom izazvala požar nakon čega je pobjegla, precizirano je iz policije.

Uviđajem na licu mjesta rukovodi državni tužilac u VDT u Bijelom Polju.

- Beživotna tijela S.M. (61) i S.M. (45) biće upućena na Odjeljenje sudske patologije KCCG u Podgorici radi vršenja obdukcije. Službenici OB Rožaje će osumnjičenu S.M. (55) u zakonskom roku privesti državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinila navedeno krivično djelo, zaključuje se iz policije.

Rožaje požar 08/04/19a