Marko Martinović (38) iz Podgorice povrijeđen je u stravičnoj eksploziji, koja se nešto prije 18 časova dogodila u Ulici Vasa Raičkovića, u glavnom gradu Crne Gore.

Zbog površinskih opekotina po glavi i rukama Martinović je primljen u Klinički centar, gdje su ljekari tokom pregleda kazali da povrede nisu opasne po život, javile su podgoričke «Vijesti».

Eksplozija se dogodila na parkingu ulice, a meta je bio Martinović, koji prema policijskim podacima godinama radi kao jedan od tjelohranitelja tzv. škaljarskog klana iz Kotora.

U napadu se zaustavljeni automobil za tili čas pretvorio u veliku užarenu buktinju.

Očevici su ispričali, da je nakon što je grunulo automobil u plamenu nastavio da se kreće od marketa ka zgradi Katastra, a potom se popeo na trotoar i zaustavio.

«Vijestima» je potvrđeno da je Martinović bio u automobilu kada je eksplodiralo, ali da je uspio da izađe na drugoj strani ulice.

Navodno, njegova glava i jakna su bili u plamenu pa se Martinović bacakao po travnjaku u blatu kako bi ugasio vatru.

Dok su ga vozili u KC, vatrogasci su gasili požar na "opel astri", od koje je ostao samo lim.

Policija i inspektori su blokirali prometnu ulicu u dijelu grada Preko Morače, a onda pokušali da utvrde kako je došlo do jake eksplozije.

Koliko je jako grunulo najbolje govori podatak da je na cesti, gdje je pukla bomba ispod automobila, ostao veliki krater gdje je odgorijevalo i sat nakon napada.

Iz Uprave policije je navedeno da je «došlo do požara na vozilu usljed čijeg dejstva je najvjerovatnije došlo i do eksplozije na vozilu».

- Na mjestu događaja je zatečeno vozilo "opel astra", podgoričkih registarskih oznaka, 2001. godine proizvodnje, koje je bilo u plamenu. U vozilu je na mjestu vozača zatečen M.M. koji je izašao iz vozila po dolasku policijskih službenika. Vatrogasna služba je lokalizovala požar. Na vozilu je usljed dejstva požara, od kojeg je potom najvjerovatnije nastala i eksplozija, nastupila materijalna šteta. M.M., koji je inače tzv. bezbjednosno interesantno lice, je transportovan u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore gdje su mu, prema informacijama koje posjedujemo u ovom momentu, konstatovane lakše tjelesne povrede u vidu blažih opekotina kože, navedeno je iz policije.

POZNAT POLICIJI. Martinović je hapšen u osmom mjesecu 2013. godine u Tivtu kada je policija kod njega pronašla pištolj. Hapšen je i u desetom mjesecu 2014. godine zbog kamenovanja ambasade Albanije u Podgorici.