Priča Amerikanke po imenu Doris Biter je sedamdesetih godina prošlog vijeka zaledila američku javnost.

Sve počinje 1974. godine kada je Doris, tridesetogodišnja samohrana majka iz Kulver Sitija u Kaliforniji, zatražila pomoć dvojice istraživača paranormalnih pojava, doktora Berija Tafta i njegovog pomoćnika Kerija Gejnora. Njihova istraga je počela 22.08.1974. godine, kada su se zaputili na adresu Doris Biter, uvjereni da se radi o još jednom rutinskom slučaju kojeg će riješiti za kratko vrijeme. Nisu mogli ni slutiti da će se uskoro suočiti s događajima koji će prerasti u jedan od najvećih i najpoznatijih slučajeva u istoriji paranormalnih aktivnosti – piše «Aura».

Doris je dvojici istražitelja tvrdila da joj se u kući nalaze stvorenja koja je svake noći sek*ualno zlostavljaju, a kada je Doris primijetila izraze nevjerice na njihovim licima, histerično je povikala: «Daaa, ti prokleti duhovi me siluju svaku noć!»

Doris Biter navodni duhovi 1

Doris je u to vrijeme živjela u kućici u predgrađu zajedno sa četvero djece. Djevojčicom od šest godina i tri dječaka u rasponu od deset do šesnaest godina, koji svakako nisu mogli imati normalno djetinjstvo pored istraumirane majke. Ono što su istraživači mogli brzo doznati je da je život mlade majke bio i više nego traumatičan. Porodica ju je odbacila još kao tinejdžerku, pa je Doris morala sama da se snalazi. Često je završavala u vezama s muškarcima koji su je iskorištavali i zlostavljali, pa se Doris veoma rano okrenula tzv. lakim drogama i alkoholu.

Ono što su Beri i Keri odmah po ulasku u kuću mogli osjetiti je negativna energija i napetost između majke i najstarijeg sina koji su očito imali neke mračne nesuglasice.

POVEZANO
Duh se*sualni napasnik 2DOMAĆICA TVRDI NEVJEROVATNU STVAR: "Sek*ualno me napao duh! On bi povukao moju haljinu, a onda..."
 

Nekoliko dana nakon što se uselila u kuću, Doris se suočila s prvim navodnim paranormalim užasima, a navodno su i njena djeca počela viđati misteriozna stvorenja.

A mladu Doris su duhovi počeli sek*ualno zlostavljati. Istraživači Taf i Gejlor teško su vjerovali u sve ove priče, sve dok očajna žena nije odlučila da im pokaže modrice sa unutrašnje strane butine, ali i ostatku tijela. Od tada, istraživači su počeli sa većom pažnjom i interesovanjem pratiti šta im Doris govori. Ispričala im je kako u kući postoje tri duha sa azijskim crtama lica. Rekla im je da su je jednom prilikom dva manja duha držala, dok ju je onaj najveći silovao, kao i da se često sva trojica redaju na njoj.

POVEZANO
KeishaNEVJEROVATNA PRIČA SARAJKE: Svake večeri u krevet mi dolazi duhovno biće i tjera me na seks!

Taf i Gejnor sutradan su već počeli sa istragom. Tim je odlučio svuda po kući postaviti kamere velike brzine, fotoaparate, mikrofone, odnosno svu tehnologiju koja je bila dostupna sedamdesetih godina. Naravno, najviše uređaja su postavili u Dorisinoj spavaćoj sobi.

Kako bi natjerali da se utvare pojave, istraživači su predložili Doris da počne da ih priziva, što je ona i učinila. Pema pisanju nekih medija, iznenada, u prostoriji su se počela pojavljivati neobični bljeskovi svjetlosti, a iz ugla sobe se počela pojavljivati gusta zelena izmaglica - u roku od nekoliko sekundi u izmaglici se pojavio tamni oblik mišićavog muškarca bez lica i jedne ruke. Navodno, kada je to vidio, jedan od istraživača je od šoka pao u nesvijest.

Kamere su uspjele uhvatiti samo jednu fotografiju koja prikazuje kako Doris sjedi na krevetu, a ispred nje se nalazi nešto što liči na svjetlosni luk, kao i nekoliko svjetlosnih kugli. No, moguć je niz objašnjenja kako je ova fotografija ovako ispala.

Doris Biter navodni duhovi 1