Ženska osoba inicijala A.D., rođena 1989. godine, teško je povrijeđena u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas na putu M-17 u Jelini kod Zenice.

Kako doznajemo, povrijeđena je zadobila teške povrede glave lica i ekstremiteta, konstatirane u Kantonalnoj bolnici Zenica, a nakon dijagnostičke obrade u Odjelu urgentne medicine, hospitalizirana je u Odjelu ortopedije i traumatologije radi daljeg medicinskog tretmana.

Prema izjavi Aldine Ahmić, predstavnice za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), u nesreći su učestvovala dva putnička vozila i jedno teretno.

Neposredno nakon nesreće na licu mjesta su bile stravične scene smrskanih automobila, šlepera kojeg je bankina zaustavila da ne sleti u provaliju, krv…

Brojni očevici nesreće s nevjericom su posmatrali dešavanja. Na lice mjesta odmah su izašle policijske i ekipe hitne pomoći, kako bi se pružila pomoć povrjieđenoj.

Kako tvrde očevici, povrijeđenu A.D. izvlačili su vatrogasci. Ona je bila zarobljena u automobilu. Zahvaljujući i brzoj intervenciji vatrogasaca, koji su sjekli lim da oslobode povrijeđenu, spriječena je veća tragedija.

Uviđajnim radnjama trebale bi biti poznate zvanične okolnosti koje su dovele do nesreće.

Jelina nesreća 25/09/2017 1

Jelina nesreća 25/09/2017 1

Jelina nesreća 25/09/2017 1

Jelina nesreća 25/09/2017 1