Policija je potvrdila da su dvije osobe poginule u slijetanju vozila na 77.  kilometru autoceste A3 u Hrvatskoj.

Kod Križa, mjesta jugoistočno od Zagreba, je sletio automobil slovenskih registracija i zapalio se. Od siline udarca dvije poginule osobe su ispale iz automobila, a vozilo potpuno izgorjelo. Medicinske ekipe su mogle samo potvrditi smrt.

Popovača nesreća 04/04/19a

Nesreća se dogodila nešto prije ponoći. Zasad nije poznato što je dovelo do slijetanja automobila BMW nedaleko od odmorišta na autocesti, ali u pitanju bi mogla biti brza vožnja.

Navodno su poginuli državljani Bosne i Hercegovine  na privremenom radu u Sloveniji.

Popovača nesreća 04/04/19a

Nesreća se dogodila između čvora Popovača i čvora Križ.

Popovača nesreća 04/04/19a

U međuvremenu su se putem Facebooka oglasili vatrogasci iz Popovače koji su izašli na teren.

Napisali su sljedeće:

Popovača nesreća 04/04/19a

Intervencija 3.4.2019.
Dojava u 23:31h
Požar osobnog automobila na autocesti prema Križu. Izlazak u 23:35h sa 6 vatrogasaca i navalnim vozilom. Dolaskom na mjesto intervencije zatičemo hitnu pomoć te djelatnike autocesta. Radi se o prometnoj nesreći gdje je auto sletio van autoceste i zapalio se. Dvije osobe su poginule. Osobe su od siline udarca ispale iz vozila. Vozilo je bilo u razbuktaloj fazi te jednim navalnim vitlom započinjemo gašenje i hlađenje vozila. Vatrogasci nakon gašenja vozila pomažu policiji i hitnoj pomoći pretražiti područje nesreće za jos mogućih stradalih osoba dok policija nije dobila dojavu kako su na graničnom prijelazu u autu bile samo dvije osobe. Osobe su strani državljani.
Povratak u postrojbu u 1:00h

Popovača nesreća 04/04/19a