Legendarni pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj do koje je došlo tako što je pijani vozač udario sa zadnje strane automobil u kojem je bio Šaulić, koji je nakon nesreće hitno prevezen u bilelefeldsku bolnicu, ali je podlegao povredama. Njegovi saputnici, a u pitanju su tri osobe, su povrijeđeni ali su van životne opasnosti.

Osim tragično nastradalog pjevača, u kolima su bili vozač i kum Šabana Šaulića Sloba Stojadinović koji ga inače stalno prati na nastupima.

U automobilu su bili i muzičari Mirsad Kerić i Boban Stojadinović. Prema posljednjim informacijama Kerić je u teškom stanju dok su Bobanu slomljena tri rebra.

Šaban Šaulić nesreća 1

Stravična nesreća se u dogodila jutros oko 6.50 na putu A2 u pravcu Dortmunda.

Sudar se dogodio kada je pri velikoj brzini došlo do kontakta dva automobila, "mazde" i "seata" u kome je bio Šaban Šaulić, što je uzrokovalo skretanje i udaranje u bankinu.

Za nesreću je, prema prvim informacijama, odgovoran vozač "mazde" (34) koji je bio u alkoholisanom stanju, a koji je vozio i bez vozačke dozvole. I on je povrijeđen, ali se njegove povrede klasifikuju kao lake.

Šaban Šaulić nesreća 1

Na mjestu nesreće uočljivi su jezivi prizori. Karoserije oba automobila su potpuno uništene, stakla polupana, a vozila gotovo neprepoznatljiva.

Za vrijeme trajanja ispitivanja nesreće je autoput A2 u pravcu Dortmunda je privremeno zatvoren na pet sati.

POVEZANO
Šaban Šaulić cbKolege i prijatelji emotivnim porukama na društvenim mrežama opraštaju se od ŠABANA ŠAULIĆA