Stravična nesreća sinoć oko 20.15 sati zavila je u crno naselja Bičiće i Kuftiće kod Barbana u Istri (Hrvatska). Naime, uU prevrtanju traktora na šumskom putu poginule su starija žena i petogodišnja djevojčica, potvrdila je policija.

Kako je jutros javila istarska policija, 79-godišnjak je upravljao traktorom IMT 533 na kojem je bio traktorska prikolica u kojoj su se nepropisno vozile 74-godišnjakinja i djevojčica. Dolaskom do uzbrdice, traktor se iz zasad neutvrđenih razloga počeo kretati unazad te je skrenuo van šumskog puta i prevrnuo se u lokvu Močar. Putnice i vozač pali su u lokvu, a traktor se prevrnuo na njih.

POVEZANO
Hitna TRAGEDIJATUGA U SELU: Traktor koji koji nije bio zakočen, u dvorištu kuće udario i usmrtio dječaka (2)

Žena je poginula na licu mjesta, dok su dijete pokušali reanimirati iz Hitne pomoći. Djevojčica je preminula u 21.20 sati. 

Kako piše Regional Express, starija žena koja je poginula u nesreći je navodno prabaka poginule djevojčice, a vozač joj je navodno pradjed.

Mještani ovakvu tragediju u svojim malim mjestima ne pamte. Radi se o malom mjestu koje broji tek 70-ak stanovnika. Nije poznato zašto su stariji muškarac, starija žena i djevojčica išli nepreglednim šumskim putem u predvečerje te jesu li se vraćali iz polja ili od negdje drugdje.

POVEZANO
Nesreća traktor 20/09/2018DETALJI TRAGEDIJE ZBOG KOJE JE MUK ZAVLADAO U SELU: Tijelo vozača cijelu noć bilo pod traktorom

KOD METKOVIĆA POGINUO 18-GODIŠNJAK. U prevrtanju traktora jučer je poginuo i 18-godišnjak u mjestu Glog u općini Slivno na području Opuzena. On je, naime, u popodnevnim satima radio na njivi, a dok je vozio traktor upao je u kanal.

Traktor ga je u prevrtanju prignječio te je mladić preminuo. Kako piše Metković news, radi se o mladiću iz Podgradine, a na mjesto nesreće su osim policajaca i Hitne pomoći morali doći i vatrogasci.

Očevici tvrde kako je prizor bio toliko potresan da su i sami policajci, vatrogasci i ljudi iz Hitne pomoći bili u teškom šoku, a neki su čak i zaplakali nad tragičnom sudbinom ovog mladića.

Traktor Metković nesreća 04/06/19a

U ovo doba godine traktori su inače učestala pojava na cesti, ponajviše zbog obrađivanja polja, a većina njih za dolazak do zemljišta koristi upravo često nepregledne i nesigurne poljske i šumske puteve.

Policija svake godine uoči sezone obrade njiva upozorava vozače traktora da vode računa o tehničkoj ispravnosti vozila i priključnih vozila te o konfiguraciji terena, nagibima i nizbrdicama kako ne bi došlo do onog najgoreg.

POVEZANO
Maričićev traktor TimberjackOVO JE "TRAKTOR SMRTI" KOJI JE UBIO VLASNIKA PILANE: Evo kako se desila tragedija!