Tijelo Luke Skopljaka (24) iz Jezera izvučeno je danas iz olupine kombija Ford, koji je sletio u Vrbas nakon saobraćajne nesreće u kanjonu Tijesno kod Banje Luke.

Kombi je iz rijeke izvučen oko pet sati ujutro uz pomoć ronilaca i vatrogasaca i prebačen je u policijski depo, dok je tijelo, prema nalogu Tužilaštva, upućeno u Zavod za sudsku medicinu RS kako bi se izvršila obdukcija.

Tokom uviđaja utvrđeno je da je osim Forda, kojim je upravljao stradali Skopljak,

u nesreći učestvovao i Golf 5 za čijim volanom je bio Srđan Kuzmić (34) iz Banjaluke. Oba vozila kretala su se prema Jajcu i pretpostavlja se da je nesreću izazvao Skopljak koji je, prilikom pretjecanja, zakačio Golf.

Usljed toga, on je izgubio kontrolu nad kombijem koji je sletio s puta, probio zaštitnu ogradu i survao se u kanjon Vrbasa. U kombiju su se nalazila još trojica muškarca koji su lakše povrijeđeni, ali su se uspjeli izvući plivajući do obale, dok je Skopljak ostao zaglavljen u vozilu koje je potonulo na dno rijeke.

Mira Miletić, sekretar Okružnog javnog tužilaštva, potvrdila je da je uviđaj na licu mjesta izvršio dežurni tužilac Dalibor Vrećo.

- Tužilac je naložio da se poduzmu sve istražne mjere i radnje, kao i potrebna vještačenja radi rasvjetljavanja svih okolnosti nesreće, a naložena je i obdukcija tijela stradalog.

POVEZANO
Vozilo Vrbas 20/07/2018JEDAN POGINUO, TROJICA PREŽIVJELI: Danas oko 16.44 vozilo s radnicima sletjelo u rijeku Vrbas!