Dvojica mladića koji su u petak poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-5 kod Donjeg Vakufa (BiH) maturanti su Elči Ibrahim pašine medrese, a njihova smrt okovala je tugom srca onih koji su ih poznavali.

U pitanju su Ahmed Adilović iz Zenice koji je preminuo na mjestu nesreće te Mensur Tarakčija iz Travnika koji je podlegao uslijed zadobivenih povreda. Porukama podrške porodici i izrazima saučešća obratili su se mnogi profesori ove dvojice mladića. Adilović je sin profesora i nekadašnjeg dekana Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici Zuhdije Adilovića, a Tarakčija je zajedno s Adilovićem pohađao Elči Ibrahim pašinu medresu.

Nesreća Komar 15/08/20a

Kako se doznaje, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u bankinu, nakon čega je u njih udario automobil iz suprotnog pravca, što je prouzrokovalo slijetanje. Navodno su poginuli, pod još nerazjašnjenim okolnostima, ispali iz vozila te završili u potoku.  Inače, u nesreći su povrijeđene još dvije osobe, među kojima i vozač Audija iz Bosanske Krupe, a vozilo nije njegovo vlasništvo.

Riječi hvale o njima dvojici kao uzoritim mladićima imaju svi oni koji su ih poznavali, a koji su s velikom nevjericom pročitali vijest o pogibiji ove dvojice mladića.

Nesreća Komar 15/08/20a

Podsjetimo, nesreća se dogodila u poslijepodnevnim satima na magistralnom putu M-5 na planinskom prijevoju Komar kada je Audi iz za sada nerazjašnjenih okolnosti sletio s kolovoza.

Očevici ističu da Adilović i Tarakčija nisu bili sami u vozilu, a svjedočili su potresnim scenama trojice mladića koji su preživjeli u ovoj nesreći, dok su se ekipe Hitne pomoći borile za spašavanje života preminulih.

Uviđaj je trajao do večernjih sati, a o svemu je upoznat i dežurni kantonalni tužilac. Vrijeme dženaze i mjesto ukopa mladića još uvijek nije poznato.

Nesreća Komar 15/08/20a

(Doznajemo.com/Klix/Foto: Social/Avaz.ba)