Gospođa Paula Hudgell (52), majka osmero djece, i njen suprug Mark usvojili su sada petogodišnjeg Tonyja dok je još bio beba nakon što su ga biološki roditelji toliko zlostavljali da su mu doktori morali amputirati noge.

Oba roditelja su sada u zatvoru, služe kaznu od deset godina. No, Paula i Mark tim nisu zadovoljni, vode kampanje za povećanje kazni u Velikoj Britaniji u slučaju zlostavljanja djece te su već takozvani "Tonyjev zakon" predstavili parlamentu, piše Sky News.

POVEZANO
Djevojčica zlostavljana 1KAKVA JE TO MAJKA!? Dok je komšija zlostavljao njenu kćerku, ona u drugoj sobi...

Paula Hudgell opisala je trenutak kada je prvi put vidjela Tonyja:

- Socijalni radnik me 2015. pitao hoću li posjetiti četveromjesečnu bebu u bolnici kojoj su polomljeni udovi. Pomislila sam: "To nije problem, prelomi zarastaju". Kada sam došla u bolnicu i vidjela to sićušno dijete, medicinska sestra mi je pokazala njegovu anamnezu bolesti i rekla da će mu trebati doživotna njega.

- Kazala mi je da su u periodu od pet sedmica djetetu slomljeni svi udovi, da mu je dislociran gležanj i nožni prsti, da ima višestruke prelome te da čitavih deset dana nije imao medicinsku pomoć, dodala je.

- Dobio je sepsu, počeli su mu otkazivati unutrašnji organi i završio je na aparatima. Da se medicinsko osoblje nije toliko trudilo oko njega, ne bi preživio. Odveli smo ga kući. Za sedam dana se počeo smijati, prisjetila se Hudgell, koja je objasnila da je nezadovoljna kaznom koju su dobili njegovi biološki roditelji, pa je počela isticati ideju za povećanje kazne u slučaju zlostavljanja djece.

Navela je da su ona i njen suprug ove godine otišli u parlament gdje je njihov zastupnik predao 12.000 potpisa za kampanju koja poziva na strože kazne.

- Dosad smo se sastali s raznim advokatima, okružnim tužiteljstvom. Ne namjeravamo odustati, zaključila je.

POVEZANO
Negotin ubistvo djevojčice 27/05/19bUbijena djevojčica sve vrijeme dozivala "MAMA, MAMA!!!" dok ju je očuh tukao