U subotu nešto prije 18.30 sati u Tarčinu kod Sarajeva iz vatrenog oružja ubijena je jedna osoba, doznaje Novinska agencija Patria.

Ubijen je pripadnik Federalne uprave policije (FUP) Mahir Begić (48) iz Lokvi (Hadžići, BiH).

Edin Gačić

Desilo se to kod objekta za edukaciju kadrova pripadnika Federalnog MUP-a, preciznije kod strelišta. Na lice mjesta su upućene jake policijske snage, širi lokalitet Suhodola je potpuno blokiran, a također na lice mjesta je stigao i policijski komesar Mevludin Halilović. Došli su i ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara, premijer Kantona Sarajevo (KS), kantonalni ministar policije i premijer Admir Katica i Edin Forto.

POVEZANO
Potraga za Gačićem 07/02/19 0ČITAV GRAD U STRAHU: Naoružani ubica Gačić ima SPISAK LJUDI KOJE PLANIRA UBITI?!

Prve informacije kazuju da je ubijeni policajac radio sam na osiguranju velikog objekta "Suhodol" koji pripada Federalnoj upravi policije. Policajci su ranije skretali pažnju Upravi policije na opasnost po sigurnost policajaca koji osiguravaju taj objekt.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je na policajca pucao odbjegli Edin Gačić, koji je nedavno kod Konjica ubio Sauda Sultanića i za kojim se intenzivno traga već nekoliko dana.

POVEZANO
Konjic ubistvo 04/02/19UBICI IZ KONJICA EDINU GAČIĆU OVO JE 3 PUT: Već je ubio svoju majku Sifetu u Zenici i bivšeg druga..

Način izvršenja ovog svirepog ubistva upućuje na Gačića, a ubijenog policajca zatekao je u krvi kolega koji je došao da ga zamijeni. Nestao je službeni pištolj i pretpostavlja se da je kod ubice. Ubijeni je do dolaska ekipe Hitne medicinske pomoći podlegao, sa strahovitim povredama koje su mu nanesene, prema preliminarnim rezultatima istrage, vatrenim oružjem.

Na mjestu gdje je policajac ubijen pronađeno je nekoliko čahura nepoznatog kalibra.

Paralelno sa ovim stravičnim događajem, sarajevskoj policiji prijavljeno je da je na lokalitetu Ušivak kod Hadžića viđen Edin Gačić, koji je u ponedjeljak u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića i od tada traje potraga za njim. Navodno je od jedne starice tražio paštete i hljeba i poručio da je neće ubiti.

POVEZANO
Edin Gačić 1200x900POLICIJA S DUGIM CIJEVIMA TRAŽI OPASNOG UBICU IZ SELA: Gačić je spreman na sve!