49-godišnji mukarac S. V. iz Niške Banje (Srbija) priveden je zbog sumnje da je juče oko podneva pokušao da siluje komšinicu (65) u njenoj kući u ovom mjestu kod Niša. Budući da je napadač, kako je utvrđeno po dolasku policije, imao povišenu temperaturu, poslan je prvo u karantin na Infektivnu kliniku u Nišu da bi se utvrdilo da li ima koronavirus.

- S. V. je prvo komšinici dosađivao ljubavnim SMS porukama, ali je ona prijavila uznemiravanje policiji koja ga je upozorila da ne čini to više. Međutim, on se jutros pojavio na komšinicinim vratima a prethodno je popio preparat za potenciju "afrička šljiva". Pozvonio je, a kada je ona otvorila i vidjela o kome se radi pokušala je da zatvori vrata, ali nije uspjela. S. V. ju je, kako se sumnja, odgurnuo, upao u stan i nakon toga nasrnuo na nju. Ona je nekako uspjela da pošalje SMS poruku drugarici da je neko napastvuje, drugarica je alarmirala policiju koja se srećom nalazila u blizini – navodi izvor na koji se poziva Blic.

Policjaci su dojurili i zatekli S. V. u kući napadnute, ali se napadač vidjevši patrolu policije – onesvijestio.

- Kada je vidio policajce, on je pao u nesvijest. Pozvana je Hitna pomoć koja je utvrdila da ima temperaturu. Zbog toga će prvo biti priveden u karantin na Infektivnu kliniku u Nišu kako bi se utvrdilo da li ima koronavirus ili je temperatura posljedica nečeg drugog – navodi izvor.

- Nadležno tužilaštvo će se izjasniti da li će napadaču biti određeno zadržavanje, ukoliko se pokaže da nema potrebe da bude u karantinu pod nadzorom policije. Kako stvari stoje i napadnuta žena će morati u kućnu izolaciju ako se pokaže da je napadač pozitivan na koronavirus - zaključuje se u tekstu.

(Doznajemo.com)