Najmanje pet ljudi poginulo je u padu malog aviona koji je poletio s Malte prema Libiji. Letjelica se srušila oko 7.30 sati po lokalnom vremenu.

Povezani sadržaj:

NAKON 2,5 GODINA OTKRILA SE STRAŠNA ISTINA: Evo šta se desilo sa nestalim malezijskim avionom!

Traga se za preživjelim, a The Independent javlja kako su se u avionu najvjerovatnije nalazili pripadnici EU agencije Frontex (agencija koja se bavi zaštitom vanjskih granica Unije).

Stravičan pad

Avion Metroliner, koji može prevoziti oko 10 ljudi, srušio se nedugo nakon polijetanja. Vatrenu stihiju koja je ostala nakon pada snimio je londonski glumac Edward Degaetano koji je na Twitteru napisao kako se čini "da je pao vojni avion i zapalio se".

Očevidac je ispričao za The Times of Malta kako se avion naglo nagnuo na desnu stranu odmah nakon što je poletio s aerodroma Luqa.

Navode kako je letjelica bila iznajmljena u Luksemburgu. Avion marke Merlin, sa dva propelera, koji je prema izjavama TVM registrovan u Sjedinjenim Američkim Državama, prevozio je pet putnika, a kako navodi Reuters, citirajući izvore bliske malteškom aerodromu, riječ je o francuskim državljanima.

Frontex je na svom Twitter profilu objavio kako avionkoji se srušio na Malti nije bio angažovan od strane Frontexa