Reprezentacije BiH i Grčke u petak su odigrale bez golova u Zenici, u okviru šestog kola kvalifikacija za SP koje se naredne godine treba igrati u Rusiji.

Cijeli susret obilovao je velikom dozom nervoze, koja je svoju kulminaciju dosegla nakon što je arbitar Nicola Rizzoli označio kraj. A nervozi su dobrim dijelom kumovale njegove odluke...

Nemilim scenama pogodovala i je kontroverzna odluka Rizzolija, čija je pištaljka u posljednjim trenucima utakmice ostala nijema, iako je jedan od Grka u svom kaznenom prostoru igrao rukom. No, u barem još dvije situacije, od 5 spornih, Italijan je, pokazuju analize nakon meča - trebao pokazati na penal za Bosnu. Pogledajte!

FOTOGRAFIJE TUČE U ZENICI su sve ostavile bez teksta! Baždarević u okršaju s Grcima

Nakon posljednjeg zvižduka sudije, na terenu je nastao haos. Glavni akteri sukoba bili su Edin Džeko i Kostas Manolas, inače saigrači iz italijanske Rome.

Kao što se može vidjeti sa fotografija, u cijelu situaciju upetljali su se i selektor BiH Mehmed Baždarević i njegov asistent Stephane Gilli. Srećom, veći incident je spriječen.

Ipak Gilli je grčkog reprezentativca Yannisa Gianniotasa udario nogom, a zatim ga nokautirao desnicom i tako mu izbio dva zuba.

BiH - Grčka 09/06/2017 PENAL

BiH - Grčka 09/06/2017 PENAL

BiH - Grčka 09/06/2017 PENAL

BiH - Grčka 09/06/2017 PENAL

Foto: Avaz.ba