Foto: ilustracija

David Marković (19) iz Cerovca kod Smederevske Palanke, krenuo je sa drugaricom i drugom na bazen. Kada su vidjeli crnu torbu da leži pored puta, David je zaustavio auto, otvorio i…

- Vidjeli smo veliku sumu novca, nismo brojali, bilo je dosta dinara, eura… Ali nije bilo dokumenata, pa sam odmah pozvao policiju. Dok oni još nisu stigli, vratio se čovjek koji je tvrdio da je vlasnik. Zamolio sam ga da sačekamo policiju, da ne bude da nije njegovo ili, još gore, da nešto fali, da je neko vidio prije nas i uzeo nešto – priča David, koji je sa drugom Danijelom Vujasinom, ispostavilo se - po vlasnika, bio srećni nalazač.

David studira za agro-menadžera, a sada radi na građevini, kako objašnjava, zbog toga je sa društvom predveče i krenuo na bazen, da se malo odmori i rashladi nakon napornog posla.

- Čovjek je prodao jagode, maline šta li, rekao nam je da je tog dana podigao pare. Častio nas je, mene i drugara, sa po 10.000 dinara (oko 80 eura), mada nije trebalo… Bilo mi je drago da ga vidim srećnog, sigurno mu nije bilo lako kada je primijetio da mu nema novca – kaže David.

Z.T. iz Vlaškog Dola je zaista tog dana podigao novac od prodaje voća, utvrdila je policija. Stao je, kažu, najvjerovatnije da promijeni gumu na kolima i torbu mu je, izgleda, tada ispala ili ostala pored auta, piše Alo.rs.

David se sutradan vratio na posao na građevini u Milanovcu, da radi za dnevnicu od 10 eura, nevoljno je rekao iznos. Z.T. je naknadu za njegov, vjerovatno takođe mukotrpan posao sa voćem, zahvaljujući Davidu i njegovom drugaru ipak sačuvao.