Kantonalni sud u Sarajevu zaprimio je nalaz timskog vještačenja po vještacima saobraćajne struke u predmetu koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferovića, a u slučaju smrti Dženana Memića. Potvrđeno je to za Novinsku agenciju Patria iz Kantonalnog suda u Sarajevu. U pitanju je proces u kojem se nastoji razjasniti kako je smrtno stradao tada 22-godišnji mladić - da li je ubijen ili je poginuo u saobraćajnoj nesreći? Slučaj već godinama izaziva kontroverze...

U svakom slučaju, naredno sudsko ročište na kojem treba biti prezentiran nalaz i saslušani vještaci koji su radili vještačenje je zakazano za 15. novembra. Prilikom izrade nalaza vještaci su izlazili na lice mjesta u Veliku aleju gdje je u večernjim satima 8. februara 2016. godine mladić Dženan Memić zadobio povrede pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima od kojih je preminuo 15. februara. S njim u društvu bila je i njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap, neposredni svjedok događaja.

POVEZANO
Dzenan i Alisa Memic zajednoUDALA SE Alisa Mutap, djevojka Dženana Memića koja je bila s njim u noći kada je nastradao

Vještacima saobraćajne struke pridružio se i vještak medicinske struke kako bi nalaz bio što detaljniji. Očekuje se kako će upravo ovaj nalaz dati odgovore na brojna pitanja, ali i način stradanja mladića.

Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić podiglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za navodni organizirani kriminal u "slučaju Memić".

POVEZANO
Muriz Memić 2OTAC DŽENANA MEMIĆA: "Javile su mi se osobe sa snimka u noći kad je ubijen moj sin. Evo šta kažu!"

Nakon posljednjeg ročišta koje je održano 17. oktobra, a očekujući nalaz timskog vještačenje eksperata iz Banjaluke, pravni zastupnik porodice Memić Ifet Feraget izjavio je:

- Nalaz ne može biti drugačiji od onog koji je dao uvaženi prof. dr. Mirsad Kulović koji je rekao da ne postoji niti jedan parametar koji bi morao postojati da bi se moglo govoriti o saobraćajnoj nesreći. Postoje tu neki vrlo značajni detalji koji će šokirati javnost, da li će biti potvrđeni u ovom nalazu, to ćemo vidjeti, ali mi ćemo istrajati i to dokazati!

POVEZANO
Memić suđenje 13/06/2017 1JECAJI U SUDNICI: Danas prvi put prikazana FOTOGRAFIJA tijela Dženana Memića (22) nakon nesreće