Općinski sud u Sarajevu za još dva mjeseca produžio je pritvor Merhunisi Dedić (28) iz Visokog, koja je početkom jula otela bebu u Hadžićima, predstavljajući se da je patronažna sestra.

Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla da pobjegne iz BiH, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Dedić je navodno često mijenjala mjesto prebivališta, zbog čega postoji bojazan da bi boravak na slobodi mogla iskoristiti tako što bi pobjegla iz BiH.

POVEZANO
Merhunisa Dedić FbNakon 20 dana: ŠOK OTKRIĆE O MERHUNISI KOJA JE OTELA BEBU U HADŽIĆIMA!

Inače, sjednica na kojoj se odlučivalo o pritvoru osumnjičenoj jučer je održana bez prisustva javnosti.

Podsjetimo, Dedić je prvo u jednoj rent-a-car kući iznajmila vozilo, te 4. jula nazvala Lejlu Ismailovski rekavši joj da treba donijeti bebu na GAK jer bebi nalazi štitne nisu bili uredu. Dedić se potom odvezla u Hadžiće, predstavila se Lejlinoj sestri kao patronažna sestra, te je zaključala u kupatilo i pobjegla s bebom. Srećom uhapšena je još isti dan.

Merhunisa Dedić mužu je tokom augusta prošle godine slagala da je trudna, iako nije bila. Nakon toga je, vjerovatno, počela smišljati plan kako da zavara supruga. Ona je navodno prije krađe djeteta od Lejle Ismailovski pokušala ukrasti još dvoje novorođenčadi od druge dvije porodice, ali je odustala od toga jer su kuće u kojima su bile bebe, bile pune.

POVEZANO
Merhunisa Dedić FbSUPRUG: "Merhunisa me više ne zanima. Nakon svega što je učinila, kući u Godušu, joj nema povratka"