Suspendirani mlađi inspektor Federalne uprave policije (FUP) u BiH, Haris Tabaković (1971), kojeg optužnica tereti da je ubio Firzetu Bodven (1966) sa kojom je ranije bio u vezi, priznao je izvršenje djela kolegama iz sarajevskog MUP-a koji su ga lišili slobode…

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Haris Tabaković ubistvo frizerke 3STRAVIČNI DETALJI UBISTVA U SARAJEVU: Tabaković je frizerki pucao u glavu...

POVEZANO
Haris Tabaković ubistvo frizerke 2OBJAVLJEN JEZIV SMS KOJI JE HARIS TABAKOVIĆ uputio svojoj ljubavnici PRIJE NEGO ŠTO ĆE JE UBITI!

POVEZANO
Haris Tabaković ubistvo frizerkeOSUĐEN HARIS TABAKOVIĆ: Inspektor policije koji je u stanu na Alipašinom ubio ljubavnicu Firzetu

To su na suđenju Tabakoviću u sarajevskom Kantonalnom sudu potvrdili policajci Nedžad Kustura, Mirza Serdarević i Aldin Vatreš.

Kustura se prisjetio da je sa kolegama Serdarevićem i Vatrešom bio u noćnoj smjeni 13.04. ove godine, kada su im iz Operativnog centra javili da je zvala osoba koja se predstavila kao Haris Tabaković, te rekao da je ubio svoju djevojku i dao adresu.

“Nas trojica smo prvi stigli na adresu u Ulici Bajrama Zenunija na broju 2. Išao sam prvi i primijetio odškrinuta ulazna vrata stana. Čim sam ušao, vidio sam nepomično žensko tijelo, koje je dijelom ležalo u hodniku, dijelom u sobi. Primijetio sam i dvije čahure. U desnoj prostoriji je sjedio i pušio Tabaković. Rekao nam je: `Ja sam ovdje`, bio je miran. Desno od njega se nalazio pištolj glock. Tabaković je rekao i da ne moramo zvati hitnu pomoć, jer je žena mrtva”, ispričao je Kustura, te dodao kako su ga potom lišili slobode i da je optuženi tražio da ga ne vežu lisicama, jer su kolege.

Kada su ga policajci pretresli, na desnoj strani su pronašli futrolu od pištolja.

Kusturine navode su potvrdili Serdarević i Vatreš, te pojasnili da im je Tabaković, kada su ga zatekli u stanu, rekao: “Ja sam vas zvao, ja sam ubio djevojku”.

ISKAZ STANARKE. Svoj iskaz pred sudom je dala i stanarka zgrade Dijana Ćosović, čiji je stan na prvom spratu, gdje je također i stan u kojem se dogodio zločin.

Ćosović je ispričala kako je navečer u kuhinji prala suđe, te je iz stana pored čula glasnu raspravu, ali nije čula šta je predmet svađe.

Svjedokinja je, kako kaže, popila tabletu za pritisak i zaspala, kada je nešto puklo i probudilo je. Ubrzo je vidjela da specijalci sa dugim cijevima ulaze u zgradu, a kasnije je neko u civilu pokucao na njena vrata i rekao joj šta je bilo. Ćosović kaže da Tabakovića u zgradi nikad nije vidjela, a da je Bodvenovu sretala.

ŠTA PIŠE U OPTUŽNICI? U optužnici stoji da je Bodven 13.04. ove godine, na Tabakovićevo inzsstiranje, pristala da optuženi dođe u njen stan. Nakon kraće prepirke u stanu, navodi se u optužnici, dok su se nalazili u hodniku okrenuti licima jedno prema drugom, Tabaković je u namjeri da je liši života, iz službenog pištolja glock kalibra 9 milimetara koji je zadužio i nosio sa sobom, ispalio četiri hica koja su Bodven pogodila u grudni koš i stomak.

Kada je Firzeta pala leđima na pod, Tabaković joj je u grudni koš i stomak ispalio još dva hica iz pištolja, a oštećena je od zadobijenih povreda preminula. Ranije se spominjalo da je Tabaković bio ljubomoran.

(Doznajemo.com/Fokus)