69-godišnji Mujaga Ivazović danas je osuđen na šest godina zatvora za ubistvo svoga sina Semira. Presudu je Ivazoviću izreklo Vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Žana Knežević.

Prema navodima iz optužnice, Ivazović, penzionisani policajac, tereti se da je sina Semira, 37-godišnjaka, usmrtio s tri hica iz pištolja u stanu u sarajevskom naselju Saraj-Polje 29.04.2019. godine. On je bio optužen i za nedozvoljeno držanje oružja.

POVEZANO
Mujaga-Semir IvazovićOTAC SE U POLICIJI SLOMIO I PRIZNAO ZAŠTO JE UBIO SINA: "Semir me je jednom..."

Kritične večeri kada je optuženi ušao u spavaću sobu gdje se zaključao, Semir je tijelom razvalio vrata, nakon čega je Mujaga ispod jastuka uzeo pištolj i ispalio jedan hitac u sina. U Semira je pucao još dva puta kada je bježao prvo u sobu, pa u kuhinju.

Mujagin pravni zastupnik Omar Mehmedbašić isticao je u završnim riječima da je Semir zlostavljao oca i majku te da Mujaga kritične večeri nije imao namjeru ubiti sina, već da se branio od napada, piše "Dnevni avaz".

POVEZANO
Mujaga Ivazović privođenje 2Mujaga zaplakao dok su mu čitali optužnicu za ubistvo sina: "NIJE BILO TAKO"

Mehmedbašić je ukazao na to da je njegov branjenik u dobi od 68 godina spavao s pištoljem te da to dovoljno govori o stanju u kojem je živio, kao i o ponašanju njegovog sina.

Ivazović je neposredno nakon hapšenja doživio infarkt, a tokom suđenja često je vidno potresen plakao kada bi pričao o događaju.

Odbrana je najavila žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH.

POVEZANO
Mujaga Ivazović nakon ubistva"Mujaga je spavao s pištoljem u strahu od sina Semira!? TE NOĆI SE ZAKLJUČAO U SOBU, ALI..."