Svađa i ljubomora dvojice mladića zbog maloljetne djevojke smrću su se završile po Banjalučanina Miroslava Tatića (52) zbog čijeg je ubistva lišen slobode njegov sugrađanin Aleksandar Bubnjević (28).

Miroslav Tatić likvidiran je na kućnom pragu, a osumnjičeni za likvidaciju je Aleksandar Bubnjević koji je nedugo zatim lišen slobode. Bubnjević se, kako se nezvanično doznaje, ranije družio sa Dejanom Tatićem, sinom likvidiranog Miroslava Tatića. Dejan se navodno, nedavno počeo zabavljati sa Aleksandrovom bivšom djevojkom, zbog čega je nastao sukob između dvojice mladića.

Bubnjevića sumnjiče da je došao Tatićevoj kući u namjeri da se obračuna s njegovim sinom Dejanom, a braneći sina od nasilnika na kućnom pragu "glavom je platio" otac, koji je usmrćen hicem iz pištolja.

- Pred njihovu kuću je često dolazila policija, jer je Dejan ranije navodno imao problema sa narkoticima. I Bubnjević je također poznat policiji. U kući Tatića živi njih dosta, Dejanovi baka i djed, sestra, a tu je živio i njegov sada mrtvi otac. Baka se često žalila komšijama zbog problema i čestih dolazaka policije na njihovu adresu – ispričao  je jedan od mještana Budžaka koji nije želio da mu se otkriva identitet.

KRVAVI SUKOB se desio u srijedu oko 23 časa u Ulici Branka Popovića u naselju Lazarevo, kada je, kako se doznajem, Aleksandar došao kod Dejana u namjeri da dovrše obračun, kojeg je noć ranije napao jer je navodno bio sa njegovom djevojkom. Ne sluteći da može doći do tragedije, Dejanov otac Miroslav izašao je iz kuće pred Bubnjevića, sa kojim se verbalno sukobio. Prema našem izvoru, došlo je i do naguravanja i u jednom momentu metak je ispaljen iz pištolja i pogodio je Tatića, pišu Nezavisne novine.

Bubnjević je potom pobjegao. Tatićevo tijelo pronašao je sin Dejan, koji je odmah nazvao policiju, kojoj nije dugo trebalo da ga nađe. Tako je, Bubnjević uhapšen dvadesetak minuta iza ponoći kada ga je policija uočila u mercedesu kod banjalučkog parka "Mladen Stojanović". S njim u vozilu bila je i maloljetna djevojka. Taj automobil je i danas bio parakiran kod parka i bio je ograđen žutim trakama.

POGOĐEN U SRCE!? "Nezavisne" pišu da je Tatić usmrćen jednim hicem koji mu je prošao kroz tijelo, a na licu mjesta nađena je i čahura. Navodno je Tatić pogođen u srce.

- Pištolj kojim je počinjeno ubistvo nije pronađen, a istražuje se da li je metak ispaljen prilikom naguravanja ili je napadač namjerno pucao u Tatića, naveo je izvor blizak istrazi.

Kako je navedeno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, dežurni tužilac naložio je da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi rasvjetljavanja svih okolnosti počinjenog krivičnog djela. Naložena je i obdukcija nastradalog Tatića koja je i obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

DOSSIER. Aleksandar  Bubnjević je odranije poznat po činjenju krivičnih djela, zbog čega je i  osuđivan. On je u banjalučkom Okružnom sudu u petom mjesecu 2014. godine osuđen na dvije i po godine nakon što je priznao krivicu za šverc narkotika. Tada je sa njim osuđen i Dražen Malešević i to na tri godine robije.  Prema presudi, oni su bili dio organizovane grupe koja se bavila preprodajom marihuane i heroina na području Banjaluke. Prethodno su bili uhapšeni sa 1,1 kilogram narkotika koji su prevozili na motoru.